Видео: Милакнис дао тројку, Јасикевичијус "одлепио"!

Тренер Жалгириса био је шокиран потезом свог играча, пет секунди пре краја утакмице против Фенербахчеа у Истанбулу.

Кошарка 15.12.2017 | 13:30
Видео: Милакнис дао тројку, Јасикевичијус "одлепио"!
Екипа Жалгириса у четвртак је приредила велико изненађење, победивши европског првака, Фенербахче, пред његовим навијачима.

Утакмица 12. кола Евролиге одлучена је у драматичној завршници. Прво плејмејкер домаћих Костас Слукас није успео да поентира при минималном вођству Жалгириса (86:87), а онда је Артурас Милакнис пет секунди пре краја убацио тројку на додавање Василија Мицића - 86:90!

Крилни играч литванског шампиона тиме је "пресудио" екипи Жељка Обрадовића, али док је Милакнис испуштао тријумфални крик и грлио се са саиграчем Кевином Пангосом, његов тренер Шарунас Јасикевичијус био је у стању шока!

Док је поред аут линије пратио лет лопте ка кошу, некада сјајни плејмејкер се питао зашто Милакнис није покушао да потроши и преосталих неколико секунди, уместо што је ризиковао да промаши и тиме пружи Фенербахчеу шансу да организује брз напад за победу...



"Да је промашио, не би био са нама у авиону за Каунас", више у шали је изјавио Јасикевичијус.

"Наљутио сам се јер мислим да његов потез није имао смисла. Требало је да исконтролишемо утакмицу, уместо да ризикујемо. Али, на крају, сваки шут који уђе у кош је добар шут", додао је тренер Жалгириса и потом похвалио Милакниса јер је против јаког противника успео да се издигне из лоше партије у већем делу меча.

Он је свих девет поена (три тројке) убацио у последњих осам минута.



Жалгирис после 12. кола има скор 7-5 и са Химкијем се налази на деоби шестог и седмог места. Како стоје ствари, "зелена шума" је главни кандидат за најпријатније изненађење ове сезоне...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар