Марадона: Роналдо најбољи у историји? Не лупетај!

Легендарни Дијего Армандо Маратона на себи својествен начин је прокоментарисао изјаву Кристијана Роналда да је најбољи фудбалер свих времена.  Роналдо најбољи свих времена? Дај, немојмо се зај. . . . . ти! Дијего Армандо Марадона у свом стилу.

Фудбал 16.12.2017 | 20:00
Марадона: Роналдо најбољи у историји? Не лупетај!
Португалац је то изјавио након што је пети пут проглашен за најбољег играча света, те тако ударио на его директног "конкурента" Марадону који се уз Бразилца Пелеа сматра једним од најбољих у историји.

"Реците му да престане да лупета", кратко је прокоментарисао Марадона изјаву нападача Реал Мадрида. 

Међутим, није избацио Роналда из приче о фудбалерима који су у групу највећих. За разлику од Пелеа. 

"За мене, с обзиром на оно што сам видео, то су Алфредо ди Стефано, Јохан Кројф и Меси. И Кристијано би могао да буде ту", додао је Аргентинац. 

Роналдо већ годинама доминира светском фудбалском сценом, а прошле године је после бројних клупских трофеја постао и првак Европе са Португалом. 

"Он је невероватан, свиђа ми се његова дефиниција. Друга ствар која ми се свиђа код њега је што је увек ту кад је потребан тиму. Има то у себи. После Кројфа није било много играча са тим квалитетом", истакао је "Ел Пибе".



Тренер (заправо више мотиватор) друголигашке екипе из Уједињених Арапских Емирата, Ал Фуџарија и жива легенда најважније споредне ствари на свету. Дијего Армандо Марадонаретко када оставља свет равнодушним. Ел Пибе је тако у интервјуу за шпански АС изнео неколико занимљивих констатација о садашњем фудбалском тренутку у свету посебно се осврнувши на Кристијана Роналда и Лионела Месија.

"Роналдо каже да је најбољи свих времна! Ма људи, немојмо се зајебавати!", изјавио је Аргентинац гласно се смејући, "На самом врху су Алфредо Ди Стефано, Јохан Кројф. Такође и Меси. Може се ту наћи и Роналдо. Питају ме и шта недостаје Месију у односу на мене. Али, то се не може купити, то долази изнутра. Меси никада не би могао да мотивише 20 момака као што сам ја радио."

Легенда из Лануса, индустријског предграђа Буенос Ајреса, такође као и Филип Лам није баш одушевљен како се додељују Златне лопте:

"Златну лопту је веома тешко дати једном играчу. Већ је дуго додељују само Роналду и Месију, а ту би морали да се умешају и Кавани, Мбапе, Ибрахимовић... Верујте, да су у моје време и неевропљани добијали ту награду имао бих их више од Лионела и Кристијана!”

Аргентинац је дао и прогнозу финала Светског клупског првества које се игра у суботу о 18 часова по средњоевропском времену у Дубајиу у коме он живи и ради последњих година:

"Реал не игра добро, никако. Ал Џазира је играла као Бланкоси са великим поседом лопте. А у Реалу је сваки играч хтео да постигне гол. Верујем да ће у финалу славити Гремио, делују ми као фина екипа."

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар