"Пред Звездом свијетла будућност - дуг 26 милиона!"

Звездан Терзић, генерални директор Црвене звезде, каже да су црвено-бели испунили сва четири циља – истакавши да је дуг клуба сведен на 26. 000. 000 евра.  Клуб на путу повратка на место које му припада! Управни одбор Црвене звезде је одржао редовну седницу на којој је главна тема био резиме учињеног у протеклој полусезоне.

Фудбал 15.12.2017 | 23:58
"Пред Звездом свијетла будућност - дуг 26 милиона!"
Као примарни циљ био је постављен резутлатски успех, други су биле финансије, трећи просперитет омладинске школе и четврти обнављање инфраструктуре, навео је Терзић на годишњем коктелу у хотелу Хајат.

"Екипа је остварила фантастичан резултат, после 25 година обезбеђено је пролеће у Европи, док је јесења титула у националном шампионату освојена са девет бодова предности. Ови фантастични резултати су путоказ. Ово нас неће успавати, него ће нам бити подстрек да будемо још бољи. То је оно што највише занима навијаче, а он је фантастичан. Пролеће у Европи и јесења шампионска титула. Такође, да се клуб финансијски стабилизује, пре три године имали смо 53 милиона евра дуга, без лиценце за Европу и блокиран рачуне. Данас имамо јасне билансе, дуг је преполовљен и настављамо и наредне године истим путем.", рекао јеТерзић.

На свечаности се окупило руководство клуба, првотимци, стручни штаб, легенде предвођене Драганом Џајићем, Владимиром Петровићем Пижоном и Душаном Савићем, као и пријатељи клуба, спонзори и навијачи.

"Омладинска школа која мора да буде камен темељац развоја. Шампиони смо у омладинској, јуниорској и кадетској селекцији, плус имамо много репрезентативаца. Улагаћемо и даље, посебно у инфраструктуру. Урадили смо три комплетна терена за омладинску школу, плус рефлектори, два нова терена, на главном стадиону и на помоћном испод северне трибине. Сада иде велика реконструкција западне трибине, надам се да ћемо кренути са радовима већ у марту".

Најтрофејнији српски клуб обезбедио је пролаз у нокаут фазу Лиге Европе, где ће се у борби за осмину финала састати са московским ЦСКА, док у Суперлиги Србије има девет бодова више од другопласираног Партизана.

"Нико није очекивао да постигнемо овај успех. а сада је.обавеза већа. Сада морају да гурају и у Европи, а највећи циљ је титула. Такође, Црвена звезда мора да дâ још неког репрезентативца", рекао је почасни председник Џајић.

"УО у комплетном саставу је одао признање играчима, стручном штабу и менаџменту клуба на изванредним достигнућима у домаћим, али нарочито међународним оквирима и враћању клуба на место које му припада", наводи се на званичном сајту.

Такође, констатовано је да је оперативни део клуба урадио много позитивних ствари на финасијској стабилизацији и инфраструктури клуба, односно стадиона – "што је нарочито важно за будућност Црвене звезде у сваком смислу".

Најтрофејнији српски клуб је после 25 година прошао у нокаут фазу неког европског такмичења, док је у националном шампионату сезону завршио са девет бодова више од другопласираног Партизана.

Сезона у Суперлиги наставља се 17. фебруара, али црвено-беле четири дана раније чека много важнији дуел – гостовање московског ЦСКА у борби за осмину финала Лиге Европе.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар