СП клубова: Реал преживео страву и ужас против Ал Џазире!

Ромарињо најавио сензацију, глупост је убила! Краљевски клуб био на прагу елиминације у полуфиналу СП за клубове.  Реал брани трон против Гремија! Мадриђани после преокрета победили Ал Џазиру у другом полуфиналу Светског клупског првенства.

Фудбал 13.12.2017 | 20:45
СП клубова: Реал преживео страву и ужас против Ал Џазире!
Реал Мадрид ће у финалу против бразилског Гремија бранити титулу првака планете на СП за клубове, али је преживео пакао против Ал Џазире да би се  пласирао у меч за трофеј. Краљевићи су до победе дошли после преокрета, головима Роналда и Бејла, али и уз срећу  - 2:1.

Није срећа била кључни фактор, чак је више била на страни домаћина из Уједињених Арапских Емирата, али је била на трани Реала када се ломило.

Првак Европе је за две класе бољи, доминирао је у првом полувремену, чак и повео али је гол Каземира поништен. Бразилац је после пола сата игре затресао мрежу главом, судија је признао гол, али је решио да је провери преко ВАР система. Ко зна шта је ту судија видео, али је потпуно без разлога поништио гол уз образложење да је Бензема био у офсајду иако се Француз налазио иза Каземира када је овај шутирао.



До тада је јунак Ал Џазире био невероватни голман Али Касеиф који је правио чуда међу стативама. И у јеку, Реалових напада, Ал Џазира је повела! Стрелац у 41. минуту је био Ромарињо.

Реал је у шоку отишао на полувреме, а још већи је уследио на почетку другог дела игре. Севнула је контра, Мабкут и Бусуфа су ишли сами на Наваса, а Мабкут је изабрао глупо решење да дода лопту Мароканцу кјоји је био у офсајду. Судија је чак и признао гол, али је овога пута ВАР био Реалов савезник и спречио сензационалних 2:0 за Ал Џазиру.

Европски шампион је додао гас и када је било најпотребније, погодио је Кристијано Роналдо који је постао најбољих стрелац у историји такмичења.

Тада је било јасно да се се Реал извући и било је само питање момента када ће постићи и други гол, с обзиром да се домаћин грчевито и панично бранио. Пресудио је Бејл у 81. минуту после дивне асистенције Лукаса Васкеза...



Реал Мадрид ће у суботу од 18.00 по средњеевропском времену имати прилику да први пут у историји постане освајач пет великих трофеја у истој години!

После УЕФА Лиге шампиона, првенства Шпаније, европског и шпанског Суперкупа, Мадриђани ће против бразилског Гремија, освајача Купа Либертадорес, покушати да одбране наслов клупског првака света.

Гремио је у уторак после продужетака елиминисао мексичку Пачуку (1:0), док је Реал у среду, много теже него што се очекивало, победио првака Уједињених Арапских Емирата, Ал Џазиру из Абу Дабија, која на овом такмичењу наступа као представник организатора.

Реал - Ал Џазира 2:1 (0:1)
/Роналдо 53, Бејл 81 - Ромарињо 41/

Гол одлуке је после акције Марсела и Лукаса постигао Герет Бејл, само минут након уласка са клупе за резерве. Велшанину је ово био тек други наступ на званичној утакмици још од 26. септембра, пошто су га мучиле повреде листа и примицача.

Голман Ал Џазире Али Касеиф Хусани у првом полувремену је чинио чуда.

Реал је упутио чак 17 удараца, од тога пет у оквир гола и то су углавном били "зицери", али Хусани је из сваке критичне ситуације излазио као победник, најчешће из дуела са Кристијаном Роналдом, али и Луком Модрићем, Каримом Бенземом...

Каземиру је после ВАР консултације у 30. минуту поништен гол због офсајда у коме се нашао Бензема, а у 41. минуту је уследио шок за "краљевиће", пошто је Ромарињо искористио грешку одбране на око 30 метара од гола, стуштио се у казнени простор и искоса са леве стране матирао Наваса - 0:1!

Само што је почело друго полувреме, Ал Џазира је могла да дуплира предност, опет после олако изгубљене лопте играча Реала!

Мабхут је претрчао 40 метара, а Ембарк Бусуфа рутински завршио "контру 2 на 0", међутим, асистенција је каснила делић секунде и Мароканац се у тренутку када је упутио шут нашао у офсајду. Замало 0:2...

Одмах после тога голман Хусани је замењен због повреде на коју се пожалио још у 14. минуту, а три минута касније Роналдо је после мајсторског додавања Модрића довео "краљевиће" у резултатски егал - 1:1.

Офанзива Реала је, логично, настављена пуним замахом, уз ретке контре које је Ал Џазира развијала по полупразној половини терена.

Бензема је у 66. и 69. минуту погодио десну стативу, меч се ближио продужецима, али толика иницијатива морала је у једном тренутку да се исплати...

Ал Џазири у суботу од 15 часова остаје утешни дуел са Пачуком за треће место.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар