Коначно! Вимблдон се враћа кући послије 28 година!

Велики дан за наследнике некадашње Луде дружине!

Фудбал 16.12.2017 | 11:00
Коначно! Вимблдон се враћа кући послије 28 година!
Енглески трећелигаш АФЦ Вимблдон добио је данас зелено светло да започне изградњу новог стадиона и то на месту надомак оног старог Плоф Лејна, чувеног стадиона у Лондону на коме се током 80-их и почетком 90-их прославила чувена Луда дружина.

Представници клуба, општине Мертон и локалне грађевинске компаније данас су потписали уговор којим одмах може да почне посао на изградњи новог стадиона. Ради се о пројекту вредном око 25.000.000 фунти, који почиње следећег лета, а планирано је да се Вимблдон на почетку сезоне 2019/20. усели на своје ново здање за 11.000 гледалаца.

Подсетимо, мада свако ко помно прати енглески фудбал то већ сигурно зна, стари Вимблдон који је до 1991. играо на Плоф Лејну, пресељен је 2003. године из Лондона у Милтон Кејнс где је постао МК Донс, који такође игра у Лиги 1 заједно са овим АФЦ Вимблдоном, клубом који су исте године основали навијачи и кренули од најнижег ранга.

АФЦ Вимблдон је до сада своје утакмице у аматерском и професионалном рангу играо на стадиону Кингсмидоу у лондонском насељу Кингстон, али је данас остварио велики успех и направио корак напред у напору да постане поново значајан енглески клуб.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар