СП клубова: Реал у Абу Дабију игра за клупску историју!

Екипа Зинедина Зидана могла би да уђе у историју Реал Мадрида као најуспешнија генрација у историји 'краљевског' клуба.  Реал не да круну! Зидан ће извести најјачи тим и ако Краљевићи сами себе не победе, гледаћемо их у финалу против Гремија.

Фудбал 13.12.2017 | 13:15
СП клубова: Реал у Абу Дабију игра за клупску историју!
Првак Европе и Шпаније има прилику да први пут у једној календарској години освоји пет трофеја, пошто је тријумфовао и у Суперкупу Шпаније, односно УЕФА Суперкупу.

Истовремено, своју позицију у 'вечности' могао би да поправи и Зидан јер би га одбрана титуле Клупског првака света сместила на треће место листе најуспешнији тренера, које тренутно дели са Висентеом дел Боскеом са по седам трофеја. 

Осам има Луис Моловни, који је у четири мандата седео на клупи тима из Мадрида, док је на првом месту непркосновени Мигел Мунос са чак 16. 

Ипак, да би тако и било, 'Краљевићи најпре од 18.00 морају да савладају домаћина Ал-Џазиру у Абу Дабију, док их у потенцијалном великом финалу чека бразилски Гремио.

Реал Мадрид је упао у историју Лиге шампиона као први тим који је одбранио титулу, а исти успех може да понови на СП за клубове. Краљевићи су прошле године у финалу савладали јапанску Кашиму, а сада почињу одбрану трона против тима из Азије - Ал Џазире.

Клуб из Уједињених Арапских Емирата је домаћин првенства и једини је који није шампион свог континента. Клуб је у власништву шеика Мансура бин Заједа, који је власник и Манчестер Ситија. Међутим, Ал Џазира нема ни приближно јак тим као Сити. У екипи су само тројица иностраних фудбалера од којих је најпознатији Мбарк Бусуфа, некадашњи везиста Андерлехта. На клупи је Хенк тен Кате, некадашњи помоћник Франка Рајкарда у Барселони који је имао лепе успомене из дуела са Реал Мадридом.

Међутим, од Ал Џазире неће много зависити, већ се за све пита Реал. Краљевићи су убедљиво најјачи тим на труниру, а одбрана титуле би им много значила и на психолошком плану јер их убрзо очекује Ел Класико против Барселоне у којем им се можда ломи сезона. Зидан ће извести најјачи тим и ако Реал сам себе не победи, гледаћемо га у финалу против Гремија.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар