Новак као Федерер - нови рекет за 2018. и патике?!

Када је Роџер Федерер променио рекет и узео онај са већом "главом", многи су мислили да је то потез очајника којем је каријера на заласку, али. . .

Тенис 11.12.2017 | 18:30
Новак као Федерер - нови рекет за 2018. и патике?!
Резултати су почели да се показују три сезоне касније, посебно код бекхенда, а кулминација је стигла у 2017. када је освојио седам титула, међу којима су оне са Аустралијан опена и Вимблдона.

Швајцарчевим стопама кренуо је најбољи српски спортиста Новак Ђоковић који је увелико припрема за повратак на терен после шестомесечне паузе – тренутно 12. играч на АТП листи тренира у Монте Карлу под будним оком тренера Андреа Агасија и Радека Шћепанека. 

Осим новог тренера, захваљујући новинари Крегу О’Шенесију, који води блог "Браин гаме теннис" и редовно ради анализе за АТП, откривено је да Ђоковић тестира нови рекет. Незванично, у питању је модел "Хед Престиж про" (ХЕАД Престиге Про). 

"Када су рекети потпуно црни, значи да је у питању тестирање новог модела", написао је О’Шенеси. 

Он се тренутно налази у 'Кнежевини' где неколико дана прати рад српског играча, а у том периоду су се појавиле информације да Ђоковић размишља и о промени патика. 

Од почетка каријере је носио такозване "Барикаде" компаније "Адидас", али сада се спекулише да би могао да промени произвођача и пређе у "Асикс". 

"Настављам са тренинзима... Нове технике, другачија опрема и много иновација да унапредим игру и спречим потенцијалне повреде. Супер се осећам!! Како сте ви провели викенд?", написао је недавно на "Фејсбуку". 

Освајач 12 Гренд слем титула није играо од Вимблдона због повреде лакта, а вратиће се на егзибицији у Абу Дабију. Потом ће учествовати на турниру у Дохи, који ће му послужити као права припрема за јануарски Аустралијан опен.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар