Шта је важније, капа, шал или ...

Једна од највећих брига када дође зима нам је како да задржимо телесну топлоту и спречимо смрзавање тела када смо напољу, међутим, шта највише може да нам помогне у томе?

Здравље 09.12.2017 | 09:48
Шта је важније, капа, шал или ...
Смрзавање и излагање ниским температурама може да оштети имуни систем и изложи вас стресу који може да доведе до прехладе, а могуће су и промрзлине на екстремитетима, отежано  дисање и успорена циркулација.
 
Коначно откривено зашто кашљемо када смо болесни

Како бисте спречили да хладноћа утиче на ваше срце и плућа обавезно се утоплите и ставите шал, а руке и уши обавезно заштитите капом и рукавицама. Капа, шал и рукавице су напраљени да заштите од хладноће неке од најважнијих делова тела.

Капа је нарочито важна јер преко главе можемо да изгубимо више од 70 процента телесне топлоте.Такође, она штити уши од смрзавања јер су оне подложне промрзлинама. Капа нас штити и од штетног утицаја УВ зрачења и обавезан је део опреме за скијање.



Рукавице имају двоструку функцију: да задрже топлоту и да спрече руке излагању ветру и хладноћи. Рукавице нам помажу да задржимо топлоту и мобилност руку како бисмо могли да изведемо неке основне радње напољу. Оне штите руке од хладноће, ветра и влажности.



Шал је један од најстилизованијих асесоара за зиму, али је и много више од модног детаља. Сви знају да је зима сезона грипа и прехлада. С тога – носите шал! Он може да вам помогне да се заштитите од вируса, али и од бола у врату због ветра. Шал штити много више од врата, већ и нос и уста, чинећи ваздух који удишемо топлијим.

(Телеграф)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Тацно

09.12.2017 09:11

Тацно теко, све нам треба од хладноце с' неба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анте

10.12.2017 12:06

Топла соба и мало брље

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ех Анте

16.12.2017 07:02

Извињавам се али ти мора да си засао у године. Има несто,много вазно за сва годисња доба. Поготово за дуге зимске ноци,сто дизе притисак,изазива убрзано дисање и знојење. А?

Name

Пензионер

29.12.2017 08:17

"Гимнастика" у спавацој соби

Name

зима

01.01.2018 11:09

Потребно млада комсиница и једна половока.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цизма

02.01.2018 19:25

казесе цизма главу цува

ОДГОВОРИТЕ