Они чекају Звезду и Партизан на жријебу!

Чекамо жреб у понедељак: Ово је 16 могућих ривала Звезде и Партизана! Ко су најпожељнији, а ко ривали за избегавања у шеснаестини финала Лиге Европе.  Партизан и Звезда могу на Атлетико, Милан, Лацио. . . ! Фудбалере Партизана и Црвене звезде у понедељак на жребу шеснаестине финала ЛЕ очекују идентични потенцијални ривали, међу којима су бројни европски гиганти.  Прочитајте имена преосталих 30 учесника "нокаут" фазе Лиге Европе, међу којима је и 16 потенцијалних противника српских клубова. Голеада Арсенала, Ивановић стрелац за Зенит.

Фудбал 07.12.2017 | 23:58
Они чекају Звезду и Партизан на жријебу!
После Партизана, и Црвена звезда је оверила пласман у Лигу Европе и исписала најлепшу страницу српског фудбала у последње две деценије! После 25 година, црвено-бели су презимили у Европи и заједно са вечитим ривалом са нестрпљењем и еуфоријом чекају жреб за нокаут фазу Лиге Европе у понедељак у 13.00 часова.  

Групна фаза је иза вечитих, огроман је успех направљен али наравно да може још да се сања! Колике су шанце Црвене звезде и Партизана да прођу у осмину финала Лиге Европе, у многоме ће зависити од жреба. Вечерас је стављена тачка на групну фазу и познато је свих 32 ученика шеснаестине финала.

Пошто су заузели друга места у својим групама, београдски великани ће у жребу бити у другој половини, међу неносиоцима. Заједно са 12 другопласираних тимова из група и четири од осам клубова који су заузели трећа места у групама Лиге шампиона. По броју освојених бодова су учесници из Лиге шампиона разврстани у повлашћене и неповлашћене.

Црвена звезда и партизан имају 15 истих могучих ривала. Плус што једни могу на Арсенал, а други на Динамо из Кијева с обзиром да је на жребу искључено да се састану тимови који су били у групи. Црвено-бели могу на Кијевљане, а црно-бели на Тобџије из Лондона.

Преостали могући ривали су: Виљареал, Милан, Ред Бул Салцбург, Лацио,  ЦСКА Москва, РБ Лајпциг, Атлетико Мадрид, Спортинг Лисабон, Брага, Аталанта,  Локомотива Москва, Атлетик Билбао, Викторија Плзењ и Зенит.

Поред Црвене звезде и Партизана, у другом шеширу међу неповлашћенима (наши клубови не могу против њих) се налазе још: Астана, Лудогорец, АЕК, Лион, Копенхаген, Стеауа, Марсељ, Остерсундс, Ница, Реал Сосиједад, Наполи, Спартак Москва, Борусија Дортмунд и Селтик.  

Јасно је да је први шеитр много јачи од другог и да “вечити” против већине потенцијалних ривала неће бити у улогама фаворита, али има и ту неких могучих противника за пробрати. Ред Бул Салцбург, Брага, Аталанта, Викториј Плзењ свакако делујиу као лакше опције од Арсенала, Атлетико Мадрида, Атлетик Билбаао, Зенита или Лација.

До понедељка ће бити нагађања, анализирања, разних теорија зашто је неко пожељан ривал, а неко за избегавање. А нешто после поднева ћемо сазнати и који клубови ће 15. и 22. фебруара одмерити снаге са Црвеном звездом и Партизаном у шесанестини финбала Лиге Европе. 

По окончању такмичења по групама у Лиги Европе, познати су сви учесници шеснаестине финала другог по јачини европског клупског такмичења.

Од раније је било познато да ће се у "бубњу" наћи трећепласиране екипе из Лиге шампиона: ЦСКА Москва, Атлетико Мадрид, Лајпциг, Спортинг (повлашћени), Наполи, Спартак Москва, Селтик и Борусија Дортмунд (неповлашћени), док је у четвртак увече закључен списак 24 тима која су пребродила јесен у Лиги Европе.

С обзиром на то да ни Партизан ни Црвена звезда неће бити повлашћени на жребу, могући ривали су им ЦСКА, Атлетико, Лајпциг, Спортинг и победници 12 група Лиге Европе: Виљареал, Динамо Кијев, Брага, Милан, Аталанта, Локомотива Москва, Плзењ, Арсенал, Салцбург, Атлетик Билбао, Лацио и Зенит.

Напомена: Партизан не може да извуче Динамо из Кијева, а Црвена звезда да се поново састане са Арсеналом.

Неповлашћене екипе су још Астана, Лудогорец, АЕК, Лион, Копенхаген, Стеауа, Олимпик Марсеј, Естерсунд, Ница и Сосиједад.

Жреб у Ниону на програму је у понедељак 11. децембра у 13 часова. Прве утакмице биће одигране 14. фебруара 2018. године, док су реванши седам дана касније.

Финале се игра 16. маја у Лиону.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар