У Кијеву претучени чланови Партизанове делегације!

Неколико сати уочи меча између Динама и Партизана у Кијеву догодио се инцидент у којем су повређени представници српског клуба.  Хулигани напали екипу ТВ Партизан у Кијеву! Група од десетак хулигана пресрела је и физички напала двојицу момака чији је задатак да документују утакмице црно-белих ове сезоне.  Вазура: "Шта да се ово десило у Београду?"

Фудбал 07.12.2017 | 17:15
У Кијеву претучени чланови Партизанове делегације!
Како је саопштено из клуба, испред хотела су претучени камерман и монтажер ТВ Партизан Н.П. и Ф.Б.

Њих је напало десетак хулигана са обележјима Динама и фантомкама на глави, док екипа ТВ Партизан на себи није имала обележја клуба, саопштено је из Партизана.

"Н.П. је разбијена аркада и пружена му је лекарска помоћ, док је Ф.Б. добио више удараца, али срећом није озбиљније повређен. Хулигани су чекали испред хотела у коме су смештени делегација ФК Партизан и представници медија и напали екипу ТВ Партизан пошто су чули да говоре српски", додаје се у саопштењу клуба.

Партизан се у Кијеву бори за прво место у групи и условно "лакшег" ривала у нокаут фази Лиге шампиона. Утакмица почиње у 19 часова по нашем времену.



Група од десетак навијача са обележјима Динамо Кијева и фантомкама на главама напала је данас нешто после 16 часова екипу продукције ТВ Партизан!

Двојица момака, камерман и монтажер, задобили су лакше телесне повреде, али су на безбедном након што их је у близини хотела у којем су одсели пресрела група хулигана, упитала да ли су из Србије и, према њиховим речима, започела тучу и пре добијеног одговора.

Момци чији је посао да документују утакмице црно-белих ове сезоне кренули су до ресторана на ручак, пред полазак на "Олимпијски стадион" где ће од 19 часова по нашем времену Партизан играти против Динама у мечу последњег, 6. кола Лиге Европе.

Угрувани, вратили су се у хотел и потражили помоћ. У тренутку напада на себи нису имали обележја клуба.

Генерални директор Партизана Милош Вазура осудио је овај насилнички и безумни чин, који - накнадно смо сазнали није био једини за време боравка црно-белих у Кијеву.

"Надамо се да је то један од изолованих инцидената, да то није организовано, већ да је у потпуности дело мање групе. Осуђујемо нападе, пријавили смо их УЕФА и полицији, а момак је отишао на ушивање. Само се питам каква би реакција била да се то десило у Београду. Надамо се да ће починиоци бити ухваћени", рекао је Вазура новинарима српских редакција.

У хотелу у коме је Партизан смештен, налази се и Игор Дуљај, некадашњи ас клуба из Хумске 1 и државни репрезентативац, који је у неформалном разговору истакао да за 13 година у Украјини, као Србин, није доживео ниједну непријатност.

Ту је и тим менаџер кошаркашког клуба Партизан Душан Кецман, који је играо за Кијев у сезони 2005/06, а допутовао је из Литваније, где су црно-бели у уторак играли утакмицу Еврокупа против Лијетувос Ритаса.

Занимљиво је (и невероватно) да након напада ниједна патрола полиције није нашла за сходно да дође до хотела и обави бар летимични увиђај...

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Кккккк

07.12.2017 16:21

То се Само враца Васе зло

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ккк-ркан

07.12.2017 17:01

А ти си оцигледно нека будала.

Name

Гробар

07.12.2017 17:41

Није он будала. Он је мунмај!