ЛЕ: "Нема фаворита, желимо да избацимо Звезду!"

Тренер Келна Штефан Рутенбек оценио је да његова екипа и Црвена звезда имају подједнаке шансе и да у предстојећем дуелу неће бити фаворита.

Фудбал 06.12.2017 | 20:15
ЛЕ: "Нема фаворита, желимо да избацимо Звезду!"
"Екипе имају подједнаке шансе, нема фаворита. Ако нам се пружи шанса, бићемо спремни да је уграбимо. Играчи су свесни колико ће ово бити важна утакмица за нас", рекао је Рутенбек на конференцији за новинаре у Београду.

Звезда и Келн ће се састати у четвртак од 21.05 на стадиону "Рајко Митић", у последњем колу Групе Х Лиге Европа.

Немачком клубу је потребна победа да би се пласирао у наредну фазу, док ће у случају ремија или пораза завршити такмичење.

"Екипа је свесна да је ово апсолутно финале и спремна је. Интензивно смо тренирали, бићемо храбри. Покушаћемо да будемо агресивни. На нама је да направимо корак даље у Лиги Европа, то је оно што желимо", казао је Рутенбек, који је додао да се пријатно осећа у Београду.

Рутенбек је казао да је разговарао са својим играчем који је некад наступао за Партизан Милошем Јојићем о предстојећој утакмици, али није желео да открије шта му је српски фудбалер казао.

Он је преузео екипу у недељу после смене Петера Штегера, а на клупи тог клуба требало би да буде до зимске паузе.

Келн има веома лошу сезону, пошто је у Бундеслиги последњи са само три бода, док је у Лиги Европа везао две победе које су му омогућиле да се бори за даљи пласман.

Упитан да ли би пре изабрао пролаз у наредну фазу Лиге Европа или опстанак у Бундеслиги, Рутенбек је одговорио: "Увек је битнија прва следећа утакмица, та је најважнија. Наравно да желимо опстанак у Бундеслиги, али нам је тренутни приоритет утакмица са Звездом".

Рутенбек, који је до сада тренирао младје категорије немачког клуба, казао је да се није надао да ће водити први тим Келна.

"Да ми је неко рекао да ћу преузети први тим и играти овакву утакмицу, рекао бих му да је луд. За мене је ово одлична прича. Већ сам играо овакве утакмице и имам осећај за такве ствари", казао је Рутенбек.

Како је рекао, пробао је да ступи у контакт са својим претходником Штегером, али "није успео да га нађе".

Он је додао да не зна унапред како атмсфера која је створена последњих дана у клубу може да утиче на играче Келна.

Келн је у Београд допутовао у измењеном саставу, с обзиром на велики број изостанака, а има и омладинаца.

"Нема потребе да тражим алиби, сви играчи које имамо су професионалци и веома су мотивисани пред утакмицу", рекао је Рутенбек.

Капитен фудбалера Келна Матијас Леман рекао је да је његова екипа "загрејана" за предстојећу утакмицу.

"Велика је част играти у Европи и не желимо да нам утакмица у Београду буде последња ове сезоне. Морамо да победимо, знамо шта нас чека, Звезда има добар тим и видећемо шта ће бити. Даћемо све од себе. Атмосфера у тиму је одлична", рекао је Леман.

Очекује се да на стадиону "Рајко Митић" буде више од шест хиљада навијача Келна, који ће бити смештени на јужној трибини.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар