Акапулко чува ''вајлд карту'' за Ђоковића!

АТП турнир из серије 500 у Акапулку сачуваће једну 'вајлд карту' за Новака Ђоковића, саопштили су организатори.

Тенис 07.12.2017 | 14:30
Акапулко чува ''вајлд карту'' за Ђоковића!
Акапулко још није добио званичну потврду од најбољег српског тенисера, али жели да сачува једно место уколико би Ђоковић желео да се врати у ово мексичко летовалиште.

Новак је 2017. одлучио да затражи 'вајлд карту' и заигра у Акапулку услед веома лоше форме на старту сезоне, а до 15. јануара би требало да буду познати сви учесници турнира.

Упркос томе, директор турнира Раул Сурутуса, истиче да ће организатори сачекати освајача 12 Гренд слем титула колико год је потребно. 

"Не знамо ништа о Новаку, оставићемо отворену специјалну позивницу за њега", рекао је Сурутуса. 

Он је истакао да није баш тако лако довести играче на мање турнире. 

"Ђоковић није објавио ништа што има везе са његовим распоредом, па ћемо морати да сачекамо и видимо шта ће се догађати. Напустио је нашу земљу веома срећа и мислим да би се радовао поновном доласку. Увек је важно привући такве играче, али морамо да вреднујемо и то што ће Рафел Надал, први играч на АТП листи, такође учествовати на турниру. Играње Роџера Федерера је један од, за сада, неостварених циљева". 

Познато је да није баш лако "ангажовати" Швајцарца, а проблем је и што се Акапулко игра током исте недеље као турнир у Дубаију, са којим Роџер има доживотни уговор. 

"Преговарамо, инсистирамо и надамо се да ће једнога дана играти овде. Али ако не успемо у нашим намерама, то неће ништа променити. И без њега смо имали веома добре године и, без непоштовања, то би био његов губитак". 

План је и да женски део жреба буде што јачи. 

"Људи мисле о томе као да је веома лако, али није. Постоје 50-50% шансе да дође Гарбиње Мугуруса. Контактирали смо Венус Вилијамс и она је наш пик. Мугуруса ће бити у Монтереју, али то је турнир који је на програму месец и по дана после нашег", закључио је Сурутуса. 

Подсетимо, Ђоковић је прошле године стигао до четвртфинала, када га је зауставио Аустралијанац Ник Кирјос. 

Турнир у мексичком граду на програму је од 26. фебруара до 4. марта идуће године, игра се за наградни фонд од 1.642.795 долара, а титулу брани Сем Квери.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар