Школица за труднице за будуће маме

Прва трудноћа свакој жени доноси многобројна питања и недоумице због којих им самопоуздање често мањка, а преовлађује страх од непознатог.

Здравље 01.12.2017 | 12:19
Школица за труднице за будуће маме
Из тог разлога се све више жена одлучује да се за трудноћу, порођај и родитељство припреме на некој од посебно организованих Школа за труднице.

Жене кажу да је порођај најнапорнији, али и најсрећнији дан у њиховим животима. Због неизвјесности шта их чека у порођајној сали, жене су често уплашене и забринуте. Из тог разлога, многе труднице похађају школу како би се што боље припремиле за порођај.Другу годину постојања Ана Тиквеша, оснивач школице за труднице у Бијељини "МамаМ" дочекује с осмјехом, срећна што су маме које су похађале ову школицу и радионице задовољне и што је са својим тимом успјела да их из непознатог уведе у један потпуно другачији свијет који их чека. Велики број нових чланица ове школице доказује да је на правом путу.

Различите информације са разних страна збуњују труднице и оне не знају кога да слушају. У школама се на неки начин везују за мишљење једне особе или више стручњака, могу да питају све што их занима и да у интеракцији са другим трудницама размијене мишљење. У овој школици честе су посјтете и љекара, а један од њих је и гинеколог др Дарко Марковић.

Шта су први знаци порођаја, како се понашати када пукне водењак или почну контракције, колико је болно, шта после порођаја нека су од најчешћих питања на које им доктор даје одговоре у опуштенијој непосредној комуникацији много слободнијој од оне која је у ординацији.

Истраживања су показала да се родитељи који су се едуковали и припремали за родитељство осећају самопоузданије у родитељским улогама. А задовољна лица будућих мама показују да им овакав начин припреме за порођај итекако прија те без страха улазе у најљепшу фазу живота – сусрет са бебом.

БН ТВ

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Д

01.12.2017 15:47

Ма како су жене до сада рађале без школе за труднице то је претјеривање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

интергај

03.12.2017 19:30

А кад им је улазило није их било страх

ОДГОВОРИТЕ
Name

фуј

04.12.2017 12:25

Нека те је срам због овако неваспитаног коментара. Па и ти си на тај начин дошао на овај свијет, не заборави.Овим коментаром увриједио (ла) си и своју мајку.