Мекгрегор претукао мафијаша, пријете му смрћу!

Шампиону света у ултимејт фајту Конору Мекгрегору угрожен је живот због туче у једном ирском бару, преносе светски медији.

Остали спортови 30.11.2017 | 17:30
Мекгрегор претукао мафијаша, пријете му смрћу!
Мекгрегор је наводно ударио "погрешног" човека, па га ирска мафија тражи како би се осветила, тврди неколико неименованих извора из Ирске и Велике Британије.

У питању је наводно озлоглашени Кинан картел, један од највећих дистрибутера наркотицима и оружјем у Европи, чији вођа Кристи Кинан наводно има богатство вредно више од милијарду евра.

Ирска полиција је упозната са претњом Мекгрегору након што је наводно ударио оца једног од Кинанових "поручника" Грејема Вилана, једног од најозлоглашенијих криминалаца у земљи укљученог у смрт 16 особа почетком овог века. 

Инцидент се догодио у пабу "Блацк Форге Инн у Крамлину, предграђу Даблина у којем је Мекгрегор одрастао, а задао је неколико удараца неименованом 50-годишњаку у недељу увече.

Ирски борац је наводно покушао да удари другог члана групе пре него што се се у сукоб укључио Вилан и добио два ударца од Мекгрегора. Он је наводно ударио и трећег човека пре него што је напустио бар.

"Нема жалби ниједне повређене стране у овом наводном случају. Власници паба се нису оглашавали", наводи се у саопштењу локалне полиције.

Власник УФЦ Дејна Вајт није упознат са поменутим претњама његовој највећој звезди.

"Не верујем да се то догодило. Да је тачно, било би огромно. Сада је вест и када се Конор шета улицом. Ако је истина, све ће се открити. У том случају ћемо размишљати шта да радимо", рекао је Вајт у среду.

У међувремену, Мекгрегор је на друштвеним мрежема објавио поруку "Позната личност" уз свој снимак на којем су му видљиве само очи, као реакцију на вест из ирских медија да је "позната ирска личност напала блиског сарадника Кинан Картела", што су многи схватили као сугестију да су тачне спекулације да се тукао са Виланом.

Из непотврђених извора се сазнаје и да је наводно Вилан тражио од Мекгрегора одштету од скоро 1,5 милиона долара или ће га убити.

Иако нема поузданих доказа, један сајт посвећен борилачким спортовима тврди да поседује аудио снимак наводног инцидента, те да је туча у "Блацк Форге" пабу почела јер је неколико недеља раније нападнут Мекгреговор близак пријатељ, такође криминалац.

Овај инцидент би могао да оконча Мекгреговору борилачку каријеру. Он је последњи наступ у УФЦ имао у новембру 2016. када је стигао до титуле у другој категорији у каријери.

Вајт покушава да му организује борбу крајем године, али сумња да ће Мекгрегор ипак више у октагон након што је зарадио 100 милиона долара у боксерском мечу са Флојдом Мејведером пре неколико месеци.

"Ови момци када зараде новаца то је крај. Како да се тучеш сваког дана ако имаш 100 милиона у банци? Новац мења све за већину људи. Он је млади и богат момак који је бог у Ирској. То није најбогатије окружење, а све то утиче", рекао је челник УФЦ.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар