Анализа: Каква ТИМЧИНА не иде на Мундијал!

Никада није било теже изабрати најбољих 11 од играча који не иду на Светско првенство. У Русији нећемо гледати неке од великих фудбалских "звезда", а срећни смо што на овој листи нема српских фудбалера. Како вам се чини овај тим?

Фудбал 22.11.2017 | 23:30
Анализа: Каква ТИМЧИНА не иде на Мундијал!
Урлик перуанског коментатора означио је крај квалификација за Мундијал!

Уз јецаје "пор фин, пор фин!"(коначно) Перуанци су пре пет дана прославили победу против Новог Зеланда (2:0) и постали последња од 32 репрезентације која је изборила учешће на Светском првенству 2018. године у Русији.

На највећој фудбалској смотри гледаћемо и репрезентацију Србије, која је пласман обезбедила као победник групе, након што смо пропустили претходни Мундијал у Бразилу.

Има Србије, али нема многих великих фудбалских нација…

Највеће изненађење је свакако елиминација Италије у баражу од упорних Швеђана, недостају и Чилеанци, двоструки узастопни шампиони Јужне Америке, чију је судбину умало доживела и Аргентина, лошу серију резултата наставили су и Холанђани, одмориће и Американци, Еквадорци, Словаци и Словенци, као и неке афричке земље попут Гане, Алжира илиОбале Слоноваче.

А ту је много квалитетних фудбалера, "звезда" светског фудбала, које публика у 11 руских градова неће имати прилике да гледа наредног лета.

За вас смо изабрали, а било је веома тешко, екипу од најбољих 11 фудбалера који "прескачу" ово Светско првенство. Конкуренција је била "паклена", па место у нашем тиму нису нашли Јан Облак, Арјен Робен, Марек Хамшик, Стеван Јоветић, Арон Рамзи, Вирџил ван Дајк, Един Џеко, Андреа Белоти, Един Џеко…

Ево најбољих XИ играча...

ГОЛМАН - ЂАНЛУИЂИ БУФОН (ИТАЛИЈА)

Многе је натерао на сузе…

Најбољи голман свих времена желео је да му Светско првенство у Русији у дресу Италије буде и последње у каријери, али је морао раније да се "пензионише" из државног тима. Фудбалер са највише наступа у дресу "азура" (175) неће имати тако шансу да по шести пут представља Италију на светским првенствима, а већ је у својим рукама држао "богињу" (2006).

"Није ми жао због мене, него због Италије", рекао је након меча са Шведском чувени голман који је током интонирања химни двеју земаља заслужио велики аплауз.

ДЕСНИ БЕК - АНТОНИО ВАЛЕНСИЈА (ЕКВАДОР)

Ћерка му је рођена током Мундијала 2006. године, али овај турнир, 12 година касније, ће пропустити што вероватно значи да више никада неће играти на светским првенствима.

Овај 32-годишњи Еквадорац је сигурно један од најпотцењенијих играча данашњице, а промена позиције, са десног крила на место десног бека, вероватно му је и продужила фудбалску каријеру и играјући на том месту у последњој линији - један је од најбољих играча Премијер лиге.

"Лос амариљоси" су играли на три од последња четири шампионата света, ове квалификације су почели сјајно и уписали четири почетне победе, али након тога све се распало…

ЦЕНТРАЛНИ БЕК - ЛЕОНАРДО БОНУЋИ (ИТАЛИЈА)

Кошмарних неколико месеци за најбољег играча "на лопти" међу штоперима.

Током лета је променио клуб, и из Јувентуса прешао у Милан, где за сада игра веома лоше, а његов трансфер као да је утицао и на саму атмосферу у репрезентацији. Чак је и Ђиђи Буфон пред утакмице са Шведског замолио навијаче да не гледају ко носи чији дрес у клубовима, него да посматрају само онај са државним грбом.

Против Швеђана је задобио и прелом носа, а за разлику од осталих италијанских чланова одбране - њега ћемо готово сигурно гледати на СП 2022. године. Ако се Италија пласира…

ЦЕНТРАЛНИ БЕК - ЂОРЂО КЈЕЛИНИ (ИТАЛИЈА)

Никакво изненађење када је у питању Бонућијев "партнер" у "срцу одбране".

Искуснији штопер опростио се од играња за италијанску репрезентацију након 96 одиграних утакмица и у својој последњој, против Швеђана, био је један од најбољих појединаца, али узалуд. На претходном Мундијалу био је у центру пажње када га је ујео Луис Суарез (Уругвај), али таквих проблема неће имати овог лета.

С обзиром на то да је у априлу одбранио мастер рад из области бизниса, уместо фудбала може да се посвети учењу и даљем усавршавању.

ЛЕВИ БЕК - ДАВИД АЛАБА (АУСТРИЈА)

За њега нам није жао што не иде на Мундијал - ипак је био ривал Србије у групи квалификација!

Шалу на страну овај Аустријанац једини је члан наше (не)идеалне једанаесторке који нема конкуренцију на позицији левог бека, која је изгледа била "најтања" отписаним репрезентацијама, чак иако овај момак може да игра на више позиције. Алаба за сада ниједном није играо на светским првенствима пошто се његова репрезентација није квалификовала још од 1998. године.

У групној фази играли су лоше и завршили тек на четвртом месту иза Србије, Ирске и Велса.

ЦЕНТРАЛНИ ВЕЗНИ - АРТУРО ВИДАЛ (ЧИЛЕ)

"Ил Гуерриеро", односно ратник, још један је играч Бајерна који неће играти на Мундијалу.

Његову репрезентацију, двоструког узастопног шампиона Јужне Америке, пласмана је коштало очајно издање против Бразила у последњем колу када су Чилеанци примили три гола и тако дозволили Перуу да их, на основу гол-разлике, претекне на табели - иако су били изједначени по броја бодова.

Овај сјајни фудбалер годинама је у "свађи" са навијачима Чилеа, а ствар је додатно "потпалила" жена голмана Клаудија Брава која тврди да су се поједини играчи напили пред одлучујући меч.

Многи верују да је мислила на њега…

ЦЕНТРАЛНИ ВЕЗНИ - МАРКО ВЕРАТИ (ИТАЛИЈА)

Сјајни везиста је због жутих картона пропустио одлучујући меч са Шведском...

"Наследник Пирла", како га многи називају, један је од најбољих фудбалера Пари сен Жермена, али никако да те енергичне партије понови и у дресу "азура", али се његов изостанак на "Сан Сиру" и те како осетио и селектор Ђан Пјеро Вентура није имао довољно добро решење у остатку свог ростера.

За репрезентацију је одиграо тек 24 утакмице, и наступао је на претходном Мундијалу, али пошто му је тек 25 година - сигурно му то неће бити последњи.

ЦЕНТРАЛНИ ВЕЗНИ - НАБИ КЕИТА (ГВИНЕЈА)

Можда изненађење, али само за оне који га нису гледали…

"Олараунд" везни фудбалер из Гвинеје, који тренутно наступа за Лајпциг, није успео да као капитен одведе репрезентацију своје земље на први Мундијал икада, па ће лето искористити да сеприпреми за сезону у Ливерпулу чији је члан постао у претходном прелазном року за 70 милиона евра.

Гвинеја је уочи афричких репрезентација била рангирана у десет најбољих са овог континента, потпуно је разочарала у групи "А" са Тунисом, ДР Конгом и Либијом освојивши свега један.

НАПАДАЧ - ГАРЕТ БЕЈЛ (ВЕЛС)

Још један из квалификационе групе у којој је била наша репрезентација…

Стрелац четири гола, један је завршио и иза леђа Владимира Стојковића, повредио се пред одлучујуће мечеве квалификација са Републиком Ирском и није могао да помогне својој репрезентацији да обезбеди бараж, па ће Велшани тако остати на само једном наступу на Мундијалима, оном из 1958. године у Шведској када су играли четвртфинале.

Предводник одличне генерације Велса, са којом је летос играо и полуфинале ЕУРА, наредног лета ће уместо фудбала у Русији вероватно одлучивати о селидби из Реал Мадрида.

НАПАДАЧ - АЛЕКСИС САНЧЕЗ (ЧИЛЕ)

Важи за "веселог" играча, али су лоше партије Арсенала и Чилеа у потпуности сломиле његов дух.

Одлучио је да не промени клуб овог лета како не би угрозио место првотимца у националном тиму, мада је већ "био виђен" у Ситију, али од пласмана Чилеа на Светско првенство нема ништа. Није помогло ни његових седам голова са којима је био други стрелац ЦОНМЕБОЛ квалификафација, на шта су сигурно одахнуле остале екипе пошто важе за срчану репрезентацију коју "нико не жели за ривала".

Играч са највише наступа и голова у дресу "ла рохе" сигурно неће стати на овоме и покушаће да своју "дугуљасту" земљу одведе у Катар 2022. године. Тек му је 28 година.

НАПАДАЧ - ПЈЕР-ЕМЕРИК ОБАМЕЈАНГ (ГАБОН)

Други Африканац на нашој листи и највеће разочарање Габона.

Ова репрезентација била је смештена у веома тешку групу са Мароком (изборили пласман), Обалом Слоноваче и Малијем, али су постигли само два гола и њима освојили шест бодова. Управо су фалили погоци голгетера Пјера-Емерика Обамејанга, једног од кандидата за титулу најбољег играча Африке, који је био неубедљив у дресу своје репрезентације и није "поентирао" нити једном.

"Бетмену" не "цвета цвеће" ни у клубу, иако постиже голове из кола у коло, пошто га је Борусија суспендовала због кршења дисциплине.

Како вам се чини тим? Кога бисте додали, а кога избацили?

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар