Најава - ЛШ: "Посљедњи воз" за Наполи и Монако!

У уторак увече на распореду су утакмице 5. кола Лиге шампиона у групама Е-Х. Дортмунд већ прежаљен, дерби Севиља - Ливерпул.

Фудбал 20.11.2017 | 23:15
Најава - ЛШ: "Посљедњи воз" за Наполи и Монако!
Водећи тим италијанског првенства и прошлогодишњи полуфиналиста Лиге шампиона налазе се под притиском два кола пре краја групне фазе елитног континенталног такмичења.

Наполи је у прва четири кола доживео три пораза и у уторак мора да победи Шахтјор да би задржао теоретске изгледе за друго место у групи, иза до сада стопроцентно успешног Манчестер ситија.

Шахтјор је у септембру као домаћин славио резултатом 2:1, тако да би Украјинци пребринули све бриге и поразом од 3:2. У том случају би коло пре краја имали три бода више и бољи међусобни скор од Наполија.

Од француског првака Монака се после продаје неколико кључних играча (Мбапе, Менди, Бернардо Силва, Бакајоко) овог лета није очекивала реприза прошлосезонског успеха, али ни овако драстичан пад.

Клуб који је у мају ове године играо полуфинале Лиге шампиона против Јувентуса, сада је од могућих 12 бодова освојио само два и на стадиону "Луј Други" има императив победе у дуелу са Лајпцигом.

Чак и ако у овом колу све буде ишло на воденицу "кнежева", за пласман у осмину финала ће кроз две недеље морати да савладају и Порто у гостима.

Борусија Дортмунд има подједнако "мршав" бодовни салдо као Монако, али се у групи са Тотенхемом и Реалом налази у још тежој ситуацији.

Лондонски тим већ је обезбедио пролаз, док "краљевићи" на Кипру против Апоела имају прву "меч лопту".

Најнеизвесније је у групи Е, где Ливерпул има минималну предност у односу на Севиљу пред међусобни окршај на стадиону "Санчез Писхуан", док ће трећепласирани Спартак покушати да се победом над Марибором што боље позиционира пред последње коло, у оквиру ког ће гостовати на "Енфилду".

СВЕ ПОЗНАТО У УТОРАК?

После петог кола би могли да буду познати сви учесници осмине финала Лиге шампиона из група Е, Ф, Г и Х. Манчестер сити и Тотенхем већ су сигурни, а Севиља, Ливерпул, Шахтјор, Бешикташ, Порто и Реал могу да им се придруже у уторак увече. Међутим, биће борбе, јер само један тим више не може до другог места у групи, а то је Фејенорд.

ПАРОВИ 5. КОЛА:

Група Е

Спартак Москва - Марибор 18.00
Севиља - Ливерпул 20.45

ТАБЕЛА: Ливерпул 8, Севиља 7, Спартак 5, Марибор 1.

Група Ф

Манчестер сити - Фејенорд 20.45
Наполи - Шахтјор 20.45

ТАБЕЛА: Манчестер сити 12, Шахтјор 9, Наполи 3, Фејенорд 0.

Група Г

Бешикташ - Порто 18.00
Монако - РБ Лајпциг 20.45

ТАБЕЛА: Бешикташ 10, Порто 6, Лајпциг 4, Монако 2.

Група Х

Борусија Дортмунд - Тотенхем 20.45
АПОЕЛ - Реал Мадрид 20.45

ТАБЕЛА: Тотенхем 10, Реал 7, Борусија 2, АПОЕЛ 2.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар