Надал: Практично никада нисам играо без болова!

"Још док ми је било 18 година, људи су причали да ми каријера неће дуго трајати због мог стила игре, али ево ме 16 година касније на самом врху", не предаје се поново повређени први рекет света.

Тенис 18.11.2017 | 21:30
Надал: Практично никада нисам играо без болова!
Како је само фрустрирајуће бити у неколико наврата најбољи на свету и практично сваки пут кретати од нуле због повреда! Издржати такав притисак и таква разочарања је посебан изазов са којим се Рафаел Надал изнова и изнова носи.

Чак и сада пошто је успео да заврши годину на првом месту АТП лествице, додавши притом још два грен слем пехара,  колено је опет поклекло. Иако се појавио у Лондону на завршном мастерсу сезоне и дао све од себе, чак одиграо храбро један меч, изгубивши тесно у три сета од Давида Гофана. Поново је играо под болом, са стиснутим зубима. И поново није дао да га понизе. 

"Много пута сам био повређен, али покушавам да не мислим од прошлости. Навикао сам да играм са болом, пошто је практично увек тако", јада се Шпанац, "Још док ми је било 18 година, људи су причали да ми каријера неће дуго трајати због мог стила игре, али ево ме 16 година касније на самом врху. Никада нисам размишлчјао да прекинем каријеру због бола. Задовољтсво такмичења и играња пред хиљадама људи је увек јаче. "

Надал је у интервјуу француском Ле Монду изјавио и да би волео да види неке промене у правилима тениса, а његов предлог је веома интересантан.

"Играчи су просечно све виши него пре, а мрежа је на истој висини. Можда би требало да размисле да је подигну не би ли продужили поене који су сада све краћи,. Два до три ударца неће задовољити навијаче"

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар