Човић: Партизан је дегенерисан од 1993. године!

Председник КК Црвена звезда мтс Небојша Човић поново жестоко распалио по Партизану и истакао да је Звезда "умало била угашена 2011. године". "Можда уведемо дресове са дугим рукавима да би Партизани могли да истакну све спонзоре", каже.

Кошарка 16.11.2017 | 22:15
Човић: Партизан је дегенерисан од 1993. године!
Гостовање првог човека КК Црвена звезда мтс Небојше Човића у јутарњем програму ТВ "Хаппy" у среду ујутро данас је главна тема на разним форумима и друштвеним мрежама.

Човић је гостовао уочи утакмице Звезде и ЦСКА у Евролиги (коју су "армејци" убедљиво добили), а између осталог, говорио је и о Партизану.

"Морам да кажем да је Партизан дегенерисан од 1993. године, искрено вам кажем. То су политичари урадили, да не спомињем сада, лака му земља, Мирка Марјановића, који је имао концепцију да од Партизана направи 'нешто што не сме да изгуби' у свим спортовима. И, то није спорно, али је све то било постављено тако да не постоји Црвена звезда, а то баш и не може", рекао је Човић.

Он каже да у Звезди никада никоме није пало на памет да Партизан не постоји, као и да нико из Звезде никада, ни у једном спорту није "гепековао судије и 'бамбусао' их бејзбол палицама", као што су, тврди, то "радили људи из Партизана" и "звали су делегате пред важне утакмице".

"Цео тај систем се некако увукао, да би касније само био надограђен. Опет, да не спомињем имена, мислим да ми у Звезди немамо таква оптерећења, барем их ја немам. Увек ћемо наравно желети да победимо, али сам ја пре свега за спортско надметање, а ако је неко бољи од нас нека нас победи. Али, не ако је бољи тако што ће 'гепековати' судије, што ће их 'бамбусати' бејзбол палицама, наручивати телефоном делегирање судија. То никада није 'било', да се просто десило, него је перманентно рађено. Ми се никада нисмо бавили таквим стварима", рекао је Човић.

Устврдио је први човек Звезде и да је клуб био пред гашењем 2011. године и да је тада "спонзорима 
било забрањено да помажу клуб".

"Звезда 2011. године готово да није постојала. То је недопустиво. Недопустиво је да забраните да Звезда има било ког спонзора. Управо у том периоду нисмо имали нити једног спонзора, када су појединци из Звездине управе ишли код појединаца који су били значајни у врху државе, да би им они рекли да не могу да добију спонзоре. Зашто? Зато што сте Звезда! То је нешто што је било рађено у овој земљи, А, сад је била прича око апартхејда - погледајте колико Партизан сада има могућности и новца. Заиста размишљамо да променимо пропозиције, да уведемо дресове са дугим рукавима да би Партизани могли да истакну све спонзоре", каже Човић.

Говорио је Човић и о Звезди, о томе како треба имати стрпљења за младе играче, као и да "целу ноћ није спавао јер је умиривао навијаче Реала чији је тим изгубио 30 разлике, као и навијаче Макабија и Химкија", чији су тимови такође убедјиво поражени, алудирајући на критичке коментаре појединих навијача Звезде на садашњи тим и тренера.

Целу емисију погледајте овде: