Игра, па не игра, али Кешељ вјерује у себе!

"Имам савршено поверење у свој рад и у себе и верујем да ће све доћи на своје", каже повратник у Звезду о свом тешком почетку сезоне.

Кошарка 18.11.2017 | 09:30
Игра, па не игра, али Кешељ вјерује у себе!
Улазак Марка Кешеља у игру у другој четвртини утакмице Звезда - ЦСКА испраћен је аплаузом навијача, који су храбрили повратника међу црвено-беле када год би добијао лопту.

Ипак, вече није протекло онако како је 13.500 посетилаца Београдске арене замишљало, јер су "армејци" убедљиво победили, а играчи Звезде одиграли лоше и најнепрецизније ове сезоне.

Последњи иоле конкретнији отпор гостима црвено-бели пружили су у периоду кад је Кешељ ушао у игру, али је и та офанзива била брзо заустављена потпуном контролом гостију.

"Није можда то имало везе са мојим учинком, једноставно екипа је у пар наврата показала неку енергију, али то није било довољно да имамо адекватан одговор за ЦСКА и за егал утакмицу. Савладали су нас брзо, држали су контролу целу утакмицу, а ми смо имали изузетно лош дан. Било је то процентуално најлошије шутерско вече од почетка сезоне, али једноставно то се дешава. Јесте лош осећај што је све тако изгледало, али не би требало да буде претераног оптерећења за екипу", рекао је Кешељ после утакмице.

Упитан за аплаузе подршке, некадашњи репрезентативац Србије признао је да му тај "ветар у леђа" веома значи током тешког почетка сезоне, током којег чешће није био у екипи.

"За сада имам улогу да се ротирам. Јесам, па нисам у екипи, тренирам изузетно напорно, трудим се да будем што бољи, да се наметнем, да добијем шансу да играм и тај аплауз када се појавим на терену ми изузетно значи. Надам се да ћу у скоријем периоду почети да га оправдавам. Можда се створио неки притисак, не баш најсјајнији почетак сезоне, али верујте да имам савршено поверење у свој рад и себе, тако да сам сигуран да ће све доћи на своје место".

Црвено-бели потрудиће се да што пре забораве пораз, јер их у петак од 20 часова чека утакмица против Олимпијакоса у Атини.

"Распоред је такав какав јесте, ЦСКА и Олимпијакос су екипе које годинама играју Фајнал.фор, смењују се на трону Европе. Олимпијакос сваке године има амбицију да улази на Ф4, а ми треба да играмо на таквим утакмицама, да млади играчи имају прилику да се такмиче, да сазревају са таквим екипама... Можда смо против ЦСКА наметнули сами себи превелика очекивања и дошли у овакву ситуацију. Надам се да то неће бити случај у Пиреју".

Чиме би Звезда била задовољна у Дворани мира и пријатељства?

"Сврха спорта увек ићи на победу. Само бисмо тим били задовољни, али наравно да ће циљ бити да пружимо отпор, па што да не и да победимо. Да пробамо да у ова два дана нађемо снаге да то буде како треба...".

На помен Олимпијакоса, у разговору са Марком Кешељем неизбежно је сећање на његову успешну епизоду у Пиреју, током које је освојио и титулу шампиона Европе, у незаборавном финалу у Истанбулу.

"Тај клуб сматрам за своју другу кућу, најлепше тренутке каријере сам имао тамо, освојио Евролигу, Куп, титулу Грчке... Биће ми драго да видим све те људе, бивше саиграче, стручни штаб, људе из менаџмента са којима сам остао у пријатељским односима. Кад почне утакмица то нема везе, јер сам сад ипак у својој првој кући и циљ је да Звезда победи".

У мислима црвено-белих је и гостовање Задру у понедељак.

"Управо зато би требало да пораз од ЦСКА оставимо што пре иза себе, да не вучемо ожиљке и да пробамо да не мислимо на овај пораз. Имамо два гостовања у два-три дана и тај Олимпијакос нам је битан, а Задар још битнији. Мислим да би требало да се што пре вратимо на своје ноге", поручио је Кешељ.

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Стефан

18.11.2017 09:18

Кешељ не може да постигне кош. Синоћ опет дупла нула!

ОДГОВОРИТЕ