Пали су и Спарси: "Све је добро кад Бјелица игра"!

Амерички новинари хвале учинак српског крилног центра после његовог доброг наступа у победи против Сан Антонија. Минесота је тренутно трећа на Западу.

Кошарка 16.11.2017 | 19:45
Пали су и Спарси: "Све је добро кад Бјелица игра"!
Немања Бјелица стигао је у НБА у лето 2015, скоро годину и по после претходне победе Минесоте против Сан Антонија (8. април 2014).

Низ неуспеха "вукова" против Спарса завршен је претходне вечери, а "Бели" (или "Беллy", како пишу у Америци) постигао је 11 поена за 22 минута на паркету.

Новинари у САД истакли су његов допринос успеху (98:86), на који су најдубљи печат оставили Карл Ентони Таунс са 26 поена и 16 скокова и Џеф Тиг са 16 поена и шест асистенција.

Аутор на порталу "СБ Натион" тако је оценио да је чудо што Бјелица и иначе не игра 20 минута по утакмици (прошле ноћи - 22).

"Тренер Том Тибодо мора да пронађе начин да га чешће изводи на терен, јер 'Професор Великих шутева' апсолутно убија у последњој години уговора, а против Сан Антонија опет је био изузетан. Све иде одлично када је он на паркету. Кретње играча, лопте, све је увек на вишем нивоу када је он на паркету. Са Бјелицом на паркету, Минесота је била у плусу од 15 поена, а свом учинку додао је четири скока, две асистенције и по једну блокаду и украдену лопту".



У разговору с новинарима, Бјелица је признао да му је веома пријао меч против Сан Антонија.

"Одличан је осећај побеђивати, посебно након што их нисмо победили у 12 утакмица. Добро је. Сјајан је осећај савладати један од најбољих тимова у лиги, а посебно када то урадите код куће. Само морамо да наставимо да побеђујемо у сваком мечу", рекао је МВП Евролиге за 2015. годину.

Минесота ове сезоне игра боље него годинама уназад и тренутно заузима високо треће место на табели Западне конференције, са скором 9-5.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар