Алимпијевић утучен након дебакла од ЦСКА-а! Реакције...

Разумем потребу да се пронађу кривци. . . ! „Убили су наше самопоуздање у првом полувремену, промашили смо 20 тројки“, поручио млади стручњак.  Ћаћо: Спремили се добро због прошле сезоне! Плејмејкер ЦСКА Серхио Родригес истакао је пораз "Армејаца" од прошле сезоне као важан фактор у тријумфу свог тима у Београду ове среде.  Бјелица: Није смак света изгубити од ЦСКА! Крилни центар Црвене звезде Милко Бјелица истакао је снагу ЦСКА у први план после пораза, али и веома лоше проценте шута као главни разлог пораза.  Итудис: Доминирали смо! Тренер ЦСКА рекао после утакмице са Звездом рекао да је кључ победе био у доброј одбрани, којом су затворили креације Рочестија и поентирања крила Бјелице и Антића.

Кошарка 16.11.2017 | 09:30
Алимпијевић утучен након дебакла од ЦСКА-а! Реакције...
Тешко је тренер Црвене звезде Душан Алимпијевић проналазио речи после петог евролигашког пораза ове сезоне! Српски и јадрански шампион је прегажен од стране моћних Армејаца, а да суштински није испалио ни метак.

Разочарани навијачи су већ на полувремену кренули кућама, јер овако инфериорно Звезду одавно нису гледали. На страну квалитет, није било ни страсти ни жеље.

„Убили су наше самопоуздање агресивношћу у првом полувремену. Вечерас сте видели на делу тим који ће, готово сигурно, завршити на завршном турниру. У првом полувремену смо имали много проблема у нападу.Играли смо колико нам је допуштено од стране ЦСКА. Видео се претерани респект који заслужују. Међутим, то је утицало на наше самопоуздање, јер смо омашили десет слободних бацања и 20 тројки. Нисмо улазили у реализацију ни после тога. Имали смо ривала који је Теодосића заменио Родригезом, ту онда нема минуса“, поручио је Душан Алимпијевић.

Да зло буде веће црвено-бели већ у петак гостују у Пиреју. Црвена звезда још није осетила сласт победе против „братског клуба“.

„Морамо да изађемо из ове серије и да се подигнемо. После Олимпијакоса нас чека пут у Задар, што је наш приоритет. Жао ми је што су навијачи видели један наш лош дан“.

Један од колега је упитао Звездиног шефа да ли има његове одговорности за овакву партију, односно да ли наш шампион превише зависи од шута.

„Имамо број акција који се не мења. Шут данас није радио. Разумем потребу да се нађе кривац, па и стручни штаб. Против себе смо имали врхунског противника који има озбиљну снагу. Питање је шта су наша реална очекивања. И поред тога смо одиграли слабу утакмицу. За промашен зицер или промашену тројку када сте сами, није оправдање снага ривала“, рекао је Алимпијевић.

Московски великан је убедљиво славио у Комбанк Арени 85:59, у седмом колу Евролиге.

"Дошли смо спремни. Знам да је ЦСКА прошле сезоне имао тешку утакмицу овде, па смо се припремили. Испред нас је дуг пут, тек је новембар. Морамо наставити да играмо на истом нивоу, који смо показали данас, посебно у одбрани. Сви су данас одиграли за тим, ми смо екипа са доста играча који су у први пут у саставу. Градимо базу да будемо бољи у будућност. Битно нам је да играмо добро из утакмице у утакмицу", рекао је Родригес за Б92.

Родригес је у ЦСКА стигао као замена за дугогодишњег организатора игре Милоша Теодосића који је отишао у НБА лигу.

"Ово је сјајно искуствио, трудим се да пронађем позитивну ствар у свакој ситуацији у којој се налазим. Срећан сам овде са сјајним саиграчима, сјајним тренером. Ово је ново искуство, узбуђен сам због оно што долази. Осећам се пријатно, прва помисао приликом повратка у Европу ми је била да долазим у већ изграђен систем у тим са много талента и дошао сам на право место", рекао је Ћаћо.

Шпанац је у ЦСКА стигао после једне сезоне у Филаделфија 76ерсима, екипи која већ годинама изграђује тим који би у скоријој будућности требало да буде редован учесник НБА плеј-офа.

"Филаделафија је представљала развој, помагање млађим играчима без притиска победе, а овде је победа све. Али, добили смо 30 утакмица прошле сезоне, претходне су имали десет, то је први вероватно пут у историји да неко има три пута бољи учинак. Потребно је време за тим који годинама губи да постане бољи, да развија играче, сада видимо како то функционише", додао је Родригес.

Бјелица: Није смак света изгубити од ЦСКА! Крилни центар Црвене звезде Милко Бјелица истакао је снагу ЦСКА у први план после пораза, али и веома лоше проценте шута као главни разлог пораза.

"ЦСКА је показао колико је снажна екипа, не дозволивши нам пре свега да играмо нашу игру, а када на то додате проценте шута које смо вечерас имали – било је немогуће очекивати победу. Када код куће шутирате мање од 15 одсто за три, а око 60 одсто са линије пенала...", искрен је био Бјелица.

Српски и регонални шампион убедљиво је поражен у Арени од московског ЦСКА (85:59), што му је трећи пораз у низу, а укупно пети у елитном такмичењу.

"Али, шта је – ту је. Није смак света изгубити од ЦСКА, који је велики фаворит, а сада нас чека гостовање Олимпијакосу, још једном тиму који спада у то друштво, друштво потенцијалних освајача Евролиге. Свесни смо грешака и морамо да их исправимо, иако имамо мало времена да се спремимо за оно што нас чека у Пиреју... То је нешто што је реалност ове године и нешто на шта морамо да се навикнемо", додаје Бјелица.

Екипа Душана Алимпијевића погодила је свега 19 шутева из игре (16/39 за два, 3/23 за три), а није се истакла ни са линије за слободна бацања (18/28).

"Одређене утакмице, у којима смо славили, имали смо изванредан проценат шута за три, али мислим да имамо доста оружја у рукама, што вечерас нисмо умели да применимо. Неспорно је да је притисак на нама искуснијима, што верујем да и противници виде... Знају како играмо, концентришу одбрану на нама, али се надам, исто тако, да ће нам се прикључити и остатак екипе и тако допринети игри тима".

Црвено-беле већ у петак чека нови велики тест, овога пута на гостовању Олимпијакосу у Пиреју.

"ЦСКА се веома добро припремио, знали су како и шта играмо, и то је свакако био отежавајући фактор. Ипак, без обзира на то ми морамо да пробијемо сопствене баријере јер мислим да имамо квалитета да одиграмо далеко боље него вечерас. Што се Атине тиче, незахвално је прогнозирати, али мислим да је концентрација у нападу кључ. Такође, није ми јасно одакле толики притисак вечерас", закључио је Милко.

Перо Антић: Неки су гледали ЦСКА само на телевизији, морам боље у одбрани…! Искусни ас самокритичан, тражи већу борбеност од саиграча, али и стаје у њихову заштиту због неискуства.

И најискуснији у тиму су уклопио у комплетно сивило и колективни подбачај против ЦСКА. Опорављени Перо Антић је против московских Армејаца одиграо једну од најслабијих партија по повратку у Црвену звезду.

Пауза због повреде је очигледно оставила трага, али вероватно да ни савршено издање искусног Македонца не би помогло Звезди са оваквом игром против расположеног ЦСКА. После меча је био самокритичан.

“Резултат каже да је ово ваљда наша најлошија утакмица, а ЦСКА је показао зашто је један од најбољих тимова у Европи. Одмах смо упали у њихов ритам јер нисмо урадили оно што смо се договарали пред утакмицу. Имамо доста тога да радимо. Као што каже тренер било би добро да из овога извучемо неку поуку и да наставимо даље. Било је лоше и морамо да научимо да радимо оно што смо се договорили на тренингу и да све то пребацимо на утакмицу. Морамо да се боримо од почетка. Не може ЦСКА да дође у Београд на наш терен и да од почетка уђе у свој ритам. Морамо да се боримо. Знам да је ово млад тим, али морамо боље”, истакао је Антић после меча.  

На констатацију новинара да је екипа деловала нервозно, Антић је одговорио:

“Не знам ко је био нервозан, али ваљда је то нормално јер многи од ових момака први пут играју против ЦСКА. Немају довољно искуства, неки од њих су до сада гледали ЦСКА само на телевизији. ЦСКА је велики тим који је готово деценију и по редован на Ф4. Можда је и то проблем. Што се мене тиче, нисам био нервозан, али сам морао много боље у одбрани. Преко мене су убацили неколико тројки, а то није био договор”.

Времена за туговање нема, Звезда за два дана гостује Олимпијакосу…

“Сутра путујемо у Пиреј, почињемо вечерас да спремамо скаутинг за ту утакмицу. Сад смо чули да су добили Фенер у Истанбулу што значи да ће имати самопоуздање. Биће пуна хала, а то опет доноси неку нову ситуацију за наше младе играче. Ми смо тим и морамо да се бодримо у оваквим ситуацијама”.

Воронцевич: Да је дворана била пуна можда би ствари ишле другачије… „Увек је добро победити Црвену звезду. Увек је тешко играти против ње у гостима. Одлично смо се припремили за ову утакмицу“, открива искусни ас Армејаца.

ЦСКА је далеко лакше него што се очекивало изашао на крај са Црвеном звездом у Београдској арени и стигао до шесте победе у Евролиги ове сезоне.

Искусни Андреј Воронцевич био је задовољан слављем свог тима, на паркету где је ипак очекивао знатно већу подршку српском шампиону.

„Увек је добро победити Црвену звезду. Увек је тешко играти против ње у гостима. Одлично смо се припремили за ову утакмицу. Победили смо и сада се припремамо за следећи меч“,рекао је Воронцевич за МОЗЗАРТ Спорт.

Славље Армејаца је било превише лако…

„Не бих рекао баш да је била лака победа. Играли смо јако и потрошили много енергије, били смо ту једни за друге, иако трошимо много енергије из дана у дан. Није било навијача као обично, да је била пуна дворана можда би се ствари на терену одвијале другачије“.

ЦСКА одлично игра и без носиоца игре из претходних сезона Милоша Теодосића. Ипак, српски ас свакако недостаје саставу Димитриса Итудиса.

„Да наравно. Знам да је повређен. Наш физиотерапеут је стално са њим у контакту. Сви желимо да се што пре опорави. Он гледа наше утакмице, неће бити лако без њега, али морамо да пробамо“, јасан је Воронцевич.

Црвена звезда већ за два дана гостује Олимпијакосу, док ЦСКА у Москви игра дерби са Фенербахчеом.

Итудис: Доминирали смо! Тренер ЦСКА рекао после утакмице са Звездом рекао да је кључ победе био у доброј одбрани, којом су затворили креације Рочестија и поентирања крила Бјелице и Антића.

Тренер кошаркаша ЦСКА из Москве Димитрис Итудис рекао је да је његова екипа вечерас пре свега добром игром у одбрани победила Црвену звезду.

"Честитам мом тиму. Били смо концентрисани од старта. Обавили смо све што смо договорили, пре свега у одбрани. Припремили смо се јако добро за ову утакмицу, приступили смо озбиљно, пре свега због онога што Звезда представља, јер је ово одличан спој младости и искуства. Пали су овде Барселона и Макаби, што показује снагу тима", рекао је Итудис новинарима после утакмице.

ЦСКА је вечерас у Београдској арени победио Звезду са 85:59 у седмом колу Евролиге.

"Звезда поентира лакше него ранијих година. Зато смо се појавили на терену тако чврсти и озбиљни у одбрани. Кључ је била наша одбрана. Нисмо дозволили Рочестију да креира како зна, а и два крила Звезде, Антића и Бјелицу смо затворили. Доминирали смо", рекао је Итудис.

Он је навео да је његова екипа и даље у процесу стварања као и да у игри ЦСКА има много осцилација.

"Одиграли смо тек седам утакмица у Евролиги, има још 23 да се игра. Осцилација има много, као и у игри Звезде. Битно је само да будемо живи и здрави. Рано је причати о било којим могућим резултатима на крају сезоне", рекао је тренер ЦСКА.

Он се осврнуо и на предстојеће репрезентативне квалификације за Светско првенство, рекавши да због тренутне ситуације највише губе кошарка и играчи.

"Став клуба не могу да откријем. Разговарали смо о свему томе. Све ће знати пред меч са Уникахом. Овде је дошло до рата, назовите га како хоћете, али у оваквој ситуацији губе играчи који су највећи професионалци и кошарка. Сигуран сам да сви навијачи хоће да виде репрезентације у најјачем саставу... Сви нормални људи ће на крају разговором да нађу решење", рекао је Итудис.

Извор: моззартспорт/Б92

Фото Стар Спорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Делије

16.11.2017 10:24

Какав струцњак бруку пара су добили а напирлитани везе нема сто се видјело

ОДГОВОРИТЕ