Новицки: Тијело ће одлучити када је крај!

Легендарни њемачки кошаркаш поново се дотакао питања пензије.

Кошарка 17.11.2017 | 20:30
Новицки: Тијело ће одлучити када је крај!
Дирк Новицки игра своју 20. сезону у НБА лиги и то у истој екипи - Даласа, у коју је стигао 1998. године, након што су га је Милвоки изабрао као деветог "пика" на драфту и одмах трејдовао у Мавериксе.

У том клубу оставио је велики траг, а 2011. освојио је и шампионски прстен и био МВП финала. Играо је чак 13 "Ол стар" мечева.

У 39. години и даље је перјаница Даласа, али и свјестан да више није у стању да се на највишем нивоу носи са играчима који сваке сезоне стижу у НБА.

Иако многи сматрају да ће пролонгирати одлазак у пензију како би престигао Кобија Брајанта, који је тачно двије деценије бранио боје само једног клуба - Лос Анђелес Лејкерса, Нијемац каже да ће одлуку о завршетку донијети само и искључиво његово тијело.

"Никакви рекорди и пласман на табели неће одлучивати о томе, биће онако како моје тијело каже", рекао је Новицки, који је био четврти њемачки кошаркаш који је стигао у најјачу лигу свијета.

Он не спори да и даље ужива у кошарци, али је питање колико ће још физички моћи да поднесе напоран распоред и честа путовања.

"Желим да играм сваку утакмицу, али је питање колико је то реално. Видјећемо како ће протећи ова сезона и како ћу се осјећати. Та одлука вјероватно неће бити донесена прије љета", истакао је Новицки, који је са Њемачком освојио европско сребро 2005. и светску бронзу 2002. и чак три пута био најбољи стријелац на Еуробаскету (2001, 2005. и 2007).



Ове сезоне Новицки у просјеку биљежи 10,1 поен, 5,1 скок и 1,5 асистенција на мечу, за 24 минута проведених на паркету. Током каријере просјечно је за 35 минута проведених на паркету убацио 21,6 поена, уписао 7,8 скокова и 2,5 асистенције по утакмици.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар