Јокић мора агресивније - због Денвера, али и себе!

Никола Јокић, кошаркаш Денвер Нагетса, ове сезоне пројектован је као носилац екипе и играч од којег се очекује највише у игри тима из Колорада.

Кошарка 17.11.2017 | 17:30
Јокић мора агресивније - због Денвера, али и себе!
Српски кошаркаш је прошле сезоне имао сјајну такмичарску годину, а од ове се очекује да израсте у лидера екипе и што Американци воле да кажу, да постане заштитно лице франшизе.

После 14 одиграних утакмица он то делом и показује, пошто је имао неколико одличних партија, а признање је дошло и од НБА која га је прогласила за најбољег играча четврте недеље.

Међутим, у више наврата, замерало му се што није агресивнији у нападу где се највише мисли о шутнутим лоптама ка кошу. 

Јокић је имао неколико партија где је шутнуо само 5-6 пута и то није сходно горе поменутим очекивањима, пошто НБА звезде у својим тимовима узимају по 20-так и више шутева по мечу. 

Српски кошаркаш има другачији стил игре и више пута је напомињао да му није важно какав ће бити његов индивидуални учинак, већ да је важно да екипа победи. 

Управо због тога, Јокић мора бити агресивнији јер је од 14 одиграних мечева само два пута узео највише шутева у екипи – оба пута је Денвер победио. У преосталих 12, Нагетси су остварили скор од шест победа и шест пораза. 

Јокић је у те две утакмице (против Бруклина) шутирао 25/41 из игре (61 одсто), постигао 62 поена, уз 26 скокова и девет асистенција. 

Јасно је да "Џокер", како у САД кажу, више воли да укључи и остатак екипе у утакмицу што је одлика правих кошаркаша, међутим за Денвер и за њега би можда било боље да за нијансу буде агресивнији и у неку руку себичнији.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар