Списак САД за квалификације: Развојна лига напада СП!

Занимљив избор Џефа Ван Гандија.

Кошарка 16.11.2017 | 19:30
Списак САД за квалификације: Развојна лига напада СП!
Комбиновање састава у квалификацијама за Светско првенство у Кини, на које су присиљене многе репрезентације, није заобишло ни владајуће шампионе света Американце.

Без обзира на освојену титулу пре четири године, и Јенкији овај пут морају да се изборе за пласман на Мундобаскет на терену, а у квалификације шаљу комбиновани тим, састављен махом од кошаркаша који наступају у Развојној НБА лиги.

Занимљиво, на списку који је саставио Џеф Ван Ганди (пошто актуелни селектор Грег Попович преузима тим тек на Светском првенству ако се квалификују) налазе се четворица кошаркаша који су бранили боје САД-а и на континенталном шампионату (АмериКуп) прошлог лета где су узели злато.

То су: Лари Дру (Сијукс Фолс Скајфорс), Реџи Херн (Рино Бигхорнс), Ксавијер Манфорд(Висконсин Херд) и МВП АмериКупа Џамил Варни (Тексас Леџендс).

Преостали кошаркаши на списку САД-а су: Маркел Браун (Оклахома Сити Блу), Семај Кристон(слободан агент), Џерел Еди (Винди Сити Булс), Амајл Џеферсон (Ајова Вулвс), Кенеди Микс(Репторс 905), Елиџа Милсап (Ајова Вулвс), Доналд Слоун (Тексас Леџендс) и Тревис Вер(Саут Беј Лејкерс).

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар