Завршни Мастерс: Гофан га добио, Рафа се повукао!

Повреда јача од Надала, Гофан једва тријумфовао! Белгијски тенисер Давид Гофан савладао је Рафаела Надала на старту Завршног турнира у Лондону, у драматичном мечу који је одлучила Шпанчева повреда.  Надал се након пораза повукао са Завршног турнира! Први тенисер света Рафаел Надал повукао се са Завршног турнира у Лондону због повреде колена.

Тенис 14.11.2017 | 14:45
Завршни Мастерс: Гофан га добио, Рафа се повукао!
Након два феноменална сета Рафа је у трећем потпуно посустао због јаких болова у десном колену и Гофан је тријумфовао резултатом 7:6 (7-5), 6:7 (4-7), 6:4.

Белгијанац је тако у трећем дуелу остварио први тријумф над Надалом и први пут у каријери савладао неког играча који у том тренутку држи чело АТП листе.

Међутим, меч треба поделити у две различите фазе – прва два сета у којој је виђена велика борба, и трећи, током којег је било јасно да ’Бик са Маљорке’ једва хода и да приликом сваког покрета има болну гримасу.

У првом мечу групе Григор Димитров је у три сета савладао Доминика Тима – 6:3, 5:7, 7:5.

Надал се потом повукао са Завршног турнира! Први тенисер света Рафаел Надал повукао се са Завршног турнира у Лондону због повреде колена.

Надал је такмичење завршио после првог меча у групи и пораза од Давида Гофана у три тешка сета, а одмах по завршетку било је јасно да је под знаком питања за наставак такмичења.

Шпанац је обновио повреду колена десне ноге на Мастерсу у Паризу, па ће му ово бити други узастопни турнир са којег је морао да одустане.

"Имао сам обавезу према турниру, граду и према себи. Покушао сам из све снаге, урадио све што је било потребно да будем спреман, али стварно нисам у стању да играм. Много сам се борио током меча, али све време са знањем да постоји велика шанса да буде последњи у сезони", рекао је Надал.

Гофан је славио резултатом 7:6 (7-5), 6:7 (4-7), 6:4.

"Уопште није била одлука, већ је бол одлучио. Немам довољно снаге да наставим. Покушао сам и право је чудо што сам резултатски био толико близу током меча", додао је.

‘Бик са Маљорке’ обезбедио је прво место на крају године, али ће за титулу на једином великом турниру који није освојио морати да сачека неку другу прилику.

Мастерс у Лондону игра се за наградни фонд од осам милиона долара.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар