НБА: Скромни Богдан, Никола и Немања! Нуркић ''убио'' Денвер!

Богдановић и Бјелица постигли по пет, а Јокић само шест поена. Денвер и Сакраменто поражени, победа Минесоте.  Нуркић затрпао кош бившем клубу! Одлична партија бх. кошаркаша у побједи Портланда над Денвером.  Нуркић надиграо Јокића, Богдан и Бели по 5п! Српски кошаркаши нису блистали протекле ноћи у НБА лиги, Никола Јокић је постигао 6, а Богдан Богдановић и Немања Бјелица по 5 поена.

Кошарка 14.11.2017 | 14:00
НБА: Скромни Богдан, Никола и Немања! Нуркић ''убио'' Денвер!
Сакраменто је наставио да ређа поразе и уписао је девети из 12 одиграних утакмица у сезони. Овај пут бољи је био Вашингтон и то убедљиво 110:92.

Богдан Богдановић провео је на паркету 20 минута и уписао пет поена. Најефикаснији играч у победничкој екипи био је Џон Вол са 21, док је за Кингсе Џорџ Хил постигао 16 поена.

Ни Никола Јокић није имао сјајно вече.

Најбољи играч лиге протекле недеље постигао је само шест поена у поразу Денвера од Портланда 99:82. Јокић је забележио још седам скокова и три асистенције.



Пол Милсап и Џамал Мареј су са по 18 поена били најефикаснији, док су у победничкој екипи одличне роле пружили Јусуф Нуркић и Си-Џеј МекКолум са по 17 поена.

Денвер је доживео пети пораз, а има и осам победа, док је Портланд са скором шест-шест.

Јусуф Нуркић пружио је одличну партију у побједи Порталнда над Денвером, његовим бившим клубом.

Бх. интернационалац постигао је 17 поена, имао пет скокова, по једну асистенцију и блокаду, али и седам изгубљених лопти, за 30 минута проведених на паркету, а Блејзерси су славили 99:82.

Успио је Портланд да заустави Денвер на свега 35,7 одсто успјешности шута из игре, што је било кључно у овом мечу.

У побједничком саставу исти број поена као Јука убацио је Си Џеј Мекалум, а два мање Демијан Лилард. У пораженом тиму по 18 поена имали су Пол Милсап и Џамал Мареј.

Овим тријумфом Портланд се издигао на више 50 одсто успјешности у лиги (седам побједа и шест пораза), док Нагетси сада имају скор 8-6.

Јокић је погодио тек два од девет шутева, те имао седам скокова уз по три асистенције и украдене лопте, као и једну блокаду, у поразу Денвера од Портланда 99:82.

Богдановић је шутирао 2/4 (1/1 тројке), те имао по два скока и асистенције за 20 минута у поразу Сакрамента у Вашингтону 110:92, док је Бјелица (2/4) имао и четири ухваћене лопте за 13 минутау победи Минесоте над Јутом 109:98.

Протеклу ноћ обележио је нови обрачун балканских горстаса Јокића и Нуркића, који је и овај пут припао босанскохерцеговачком центру. Нуркић је опет био изузетно мотивисан против бившег тима и саиграча који га је буквално избацио из Колорада.

Нуркић је предводио Трејлблејзерсе са 17 поена, погодио је седам од 15 шутева из игре, те имао пет скокова уз по асистенцију и блокаду.

"Био је агресиван, стално тражио шут", рекао је Јокић, док се Нуркић концентрисао на наступ своје екипе, "Трудили смо се да покажемо колико смо добри у одбрани, да из задржимо испод 80 поена. Урадили смо сјајан посао".

Блејзерси су контролисали цео ток меча, имали су у једном тренутку и 23 поена предности, а кључан фактор победе је била одбрана управо над Јокићем, који је забележио три дабл-дабла у низу пре доласка у Орегон.

"Он је сјајан играч, имао је доста добрих наступа ове сезоне. Знао сам тачно шта ће да ради. Добро сам га зауставио", додао је Нуркић.

Нуркића је у тиму Портланда сјајно пратио Си Џеј Макалум са такође 17 поена, док је Демијен Лилард убацио 15 (4/14) уз седам асистенција, пет скокова и четири украдене лопте.

Најефикаснији код Нагетса су са по 18 поена били Џамал Мареј и Пол Милсап који је имао и пет скокова, док је Вилсон Чендлер убацио 14 поена уз седам ухваћених лопти и шест асистенција.



Мирза Телетовић поново није заиграо за Милвоки, у побједи Бакса против Мемфиса 110:103.



Богдановић је свих пет поена против Визардса постигао у првом периоду у којем је провео највећи део своје минутаже, а тренер Јегер га није уводио у игру од средине трећег квартала.

Кингси су поражени на другом гостовању у низу на турнеји по Истоку, а нису имали решења за Џона Вола који је погодио сва четири шута за три поена и меч завршио са 21 поеном уз девет асистенција.

Пратили су га Марчин Гортат са 18 поена и седам скокова, Ото Портер Џуниор са 15 уз такође седам ухваћених лопти, 15 је убацио и Мајк Скот, док је Бредли Бил додао 14 поена и имао по седам скокова и проигравања.

Најефикаснији у екипи Кингса био је Џорџ Хил са 16 поена, по 12 су убацили Бади Хилд и Зек Рендолф који је имао и девет скокова, по 11 су постигли Герет Темпл и Скал Лабисије, док је десет уз пет асистенција имао руки Диерон Фокс.



За разлику од Јокића и Богдановића, Немања Бјелица је победио у ноћи између понедељка и уторка. Минесота је била боља од Јуте 109:98. Српски кошркаш одиграо је 13 минута и постигао пет поена уз четири скока.

Бјелица је такође имао ограничену минутажу, у сваком периоду је играо по 3-4 минута, погодио је тројку у првом, те имао полагање на почетку последње за +20 Вулвса.

Минесота је постала опасна нападачка екипа, 12. узастопни меч "вукови" су постигли најмање 100 поена што је нови рекорд клуба из Минеаполиса.

Против Џеза их је до осме победе у сезони предводио Карл-Ентони Таунс са 24 поена уз 13 скокова, Џими Батлер је додао 21 поен уз дест асистенција, 22 је убацио Џеф Тиг, а Таж Гибсонпостигао 15 уз десет скокова.

"Наш напад је изграђен из одбране, преносимо много енергије, притискамо их после промашеног шута, преузели смо контролу утакмице одмах у своје руке и наставилиу том риму", рекао је Таунс.

У четвртом поразу Санса на последњих пет мечева код куће најефикаснији је био Донован Мичел са 24 поена уз по четири скока, асистенције и украдене лопте.

Пратили су га Родни Худ са 16, Јонас Јеребко и Табо Сефолоша са по 13, те Алек Брукс са 11 поена.



ЛА Клиперс - Филаделфија 105:109
Голден Стејт - Орландо 110:100
Портланд - Денвер 99:82
Јута - Минесота 98:109
Милвоки - Мемфис 110:103
Њу Орлеанс - Атланта 106:105
Њујорк - Кливленд 101:104
Вашингтон - Сакраменто 110:92

Извор: мондо.рс/мондо.ба/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар