Конзумација црвеног вина повећава плодност код жена

Резултати нове студије која је спроведена у САД показали су да жене које пију чашу црвеног вина недељно имају већу плодност него жене које не конзумирају вино, а научници сматрају да је то последица антиоксиданса којима вино обилује.

Здравље 31.10.2017 | 11:58
Конзумација црвеног вина повећава плодност код жена
У истраживању је учествовало 135 жена старих од 18 до 44 године које су у свој дневник записивале колико вина месечно пију. У том периоду редовно су ишле на ултразвучне прегледе како би имали тачне податке о феритлитету.

Резултати истраживања показали су да жене које редовно пију црвено вино, без обзира на друге факторе, имају бољу резерву јајника. Научници напомињу да ови резултати показују да су у предности једино жене које су пиле умерене количине црвеног вина, односно пет чаша месечно.

Осим тога, наглашавају да резултате овог истраживања треба узети с резервом јер студија није показала да је једино и искључиво црвено вино одговорно за повећање плодности.

Председник британског друштва за ферилитет Адам Бален рекао је за "Тајмс" ("Тхе Тимес") да је истраживање занимљиво, али да су неопходна даља истраживања како би се резултати ове студије доказали.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар