ПЛ: Шок за Вест Хем, а за Билића КРАЈ?!

"Чекићари" убедљиво поражени у Лондону од Брајтона. Да ли Славен Билић може да преживи и овај неуспех? Мари је као вино - што старији то бољи! Ветеран Брајтона уништио Вест Хем усред Лондона - 0:3 (0:2)!

Фудбал 20.10.2017 | 23:21
ПЛ: Шок за Вест Хем, а за Билића КРАЈ?!
Славену Билићу и Вест Хему никако да крене ове сезоне...

Таман када су "чекићари" победили Свонси (1:0) и играли нерешено са Барнлијем (0:0), сан о "буђењу" срушио је Брајтон и то усред Лондона.

Вест Хем – Брајтон 0:3!

Већ после 45 минута било је јасно да ће домаћин тешко стићи и до бода, а камоли до сва три.

Одбрана Вест Хема први пут је капитулирала већ у десетом минуту. Немац Паскал Грос је убацио лопту из "слободњака", а у гужви се одлично снашао Глен Мареј и главом довео госте у вођство.

Потез меча припада Силви Изкиерду!

Колумбијац је у другом минуту суијске надокнаде првог полувремена добио лопту уз леву аут линију, прилично далеко од гола. Решио је 25-годишњи нападач да све сам заврши, дриблинзима је ређао чуваре и коначно када је на 16-17 метара видео отворен простор, снажно опалио по лопти и сместио је у мрежу.

Мареј је само потврдио тријумф из пенала у 75. минуту.

Билић је тако доживео пети пораз ове сезоне и налази се у лошем положају на табели, а две победе и исто толико ремија никако не могу да задовоље бројну армију навијача "чекићара".

Брајтон, који је пре деветог кола имао исти скор као и Вест Хем, трећим тријумфом у сезони пробио се од средине табеле.

Звездано вече за Глена Марија. Ветеран Брајтона био је посебно инспирисан на препуном Олимпијском стадиону у Лондону где је задао болан ударац Чекићарима. Означен као "1:0 тим" који игра тврдо и побеђује само код куће Брајтон је успео да изненади екипу Славена Билића раним голом већ у 10. минуту.

Паскал Грос је идеално набацио лопту из слободног ударца, аМари главом, препознатљиво у свом стилу донео Галебовима лепу предност. Пробао је Вест Хем да се врати преко Чичарита Ернадеза који је протраћио две шансе, а казну су "попили" у надокнади првог поливремена. Колумбијац Изкердо је сјајно потегао праћку са дистанце и мајсторски матирао Џоа Хартаза шокантних 0:2.

Био је то ударац од којег се Вест Хем није опоравио. Сваки покушај Чекићара у наставку био је узалудан, а након што је Забалета оборио једног фудбалера Брајтона, судијаЕткинсон је показао на белу тачку. Глен Мари је поново био неумољив у 75. минуту, па је својим првим головима у сезони оверио важан тријумф Брајтона, први на гостовањима у Премијер лиги.

Вест Хему и Славену Билићу се не пише добро...

ПАРОВИ 9. КОЛА:

Вест Хем – Брајтон 0:3 (0:2)
/Мареј 10, 75п, Изкиердо 45+2/

у суботу:

Челси – Вотфорд 13.30
Хадерсфилд – Манчестер јунајтед 16.00
Манчестер сити – Барнли
Њукасл – Кристал Палас
Стоук – Борнмут
Свонси - Лестер
Саутемптон – ВБА 18.30

у недељу:

Евертон – Арсенал 14.30
Тотенхем – Ливерпул 17.00

ТАБЕЛА: Манчестер сити 22, Манчестер јунајтед 20, Тотенхем 17, Вотфорд 15, Челси 13, Арсенал 13, Барнли 13, Ливерпул 13, Њукасл 11, Брајтон (+1) 11, ВБА 10, Саутемптон 9, Хадерсфилд 9, Свонси 8, Вест Хем (+1) 8, Евертон 8, Стоук 8, Лестер 6, Борнмут 4, Кристал Палас 3 бода.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар