"Карактер, емоција и доказ да новац није све"

Душан Алимпијевић, тренер Црвене звезде, рекао је да је тријумф над Барселоном доказ да и мање екипе могу да се носе са највећима.

Кошарка 21.10.2017 | 10:45
"Карактер, емоција и доказ да новац није све"
Кошаркаши Црвене звезде победили су Барселону у другом колу Евролиге у драматичном мечу у хали ’Александар Николић’, резултатом 90:82.

Алимпијевић је презадовољан реакцијом свих играча који су "сазрели преко дана".

"Морам да се захвалим навијачима на овом амбијенту, уживали смо. По ко зна који пут се показали да велики тимови падају у оваквом амбијенту. Показује се права емоција и карактер, онај прави карактер. Ово је показатељ да новац није све у спорту. Направили смо изузетну реакцију после два пораза који су били на једну лопту", рекао је Алимпијевић.

"Ово је тимска победа који је сазрео у року од пар недеља. Има још доста простора за напредак, али овакве утакмице нас чине већим и бољим и кроз њих напредујемо. Када смо пали с аразликом навијачи су то препознали, а ми смо показали да не паничимо и да у пресидним тренуцима играмо паметно".

Он је био веома задовољан односом свих играча.

"Тријумф је веома битна за наше самопоздање. Претходне недеље смо се припремали за Барселону на неким детаљима и то су биле кључне ствари које су донеле коначан резултатСада се враћамо такмилчењу у АБА лиги, које нам је јако битно, Одиграли смо одлично прво полувреме, имали смо много више скокова од Барселоне што је изузетно битно".

Алимпијевић је истакао да је веома поносан што играчи мисле прво на екипу, а не на лични интерес.

"Тим је после два пораза добро реаговао, то се видело већ на првом тренингу после Будућонсти. Међу њима нема сујете, ни код младих ни код старијих играча. Испоштовали су своје задатке и носиоци игре и они који су ушли 15 секунди".

Тренер Звезде осврнуо се и на бројне критике и упоређивања са прошлогодишњим саставом.

"Имали смо два пораза на једну лопту и људи су одмах почели да праве поређења са прошлогодишњом екипом. Не можете поредити четворогодишњи циклус и екипу на врхунцу после четири године и овај тим, који је на почетку. То је бесмислено. Не бежим од одговорности, али нисам овде да бих се некоме допао. На крају ћемо видети ко је како радио, када будемо подвукли црту. Критика нас је мотивисала да дамо набоље. Победа је доказ да радимо добро", закључио је Алимпијевић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар