Сито Алонсо: Све нам покупили у првих 20 минута!

Сито Алонсо, тренер кошаркаша Барселоне, рекао је да Црвена звезда имала много више енергије у утакмици другог кола Евролиге.

Кошарка 21.10.2017 | 10:15
Сито Алонсо: Све нам покупили у првих 20 минута!
’Црвено-бели’ победили су Барселону у другом колу Евролиге у драматичном мечу у хали ’Александар Николић’, резултатом 90:82.

Сито није био задовољан првим полувременом у којем је његов тим био врло блед, што је противник потпуно искористио.

"У првих 20 минута су покупили сваку лопту, све скокове... Имали смо превише изгубљених лопти и када противник има 13 офанзивних скокова, не можеш да добијеш Црвену звезду. Имали смо шансу да се вратимо у другом полувремену, али нисмо успели. Бјелица је у финишу погодио важну тројку, потом је Рочести убацио невероватан кош када је био скоро на земљи и у финишу смо одиграли мало лошије", рекао је Сито.

Шпански стручњак имао је примедбе и на судијски критеријум.

"Зашто сам приговарао? Па судије нису добро реаговале у неколико наврата. Нисмо се снашли у оваквом окружењу".

Он се осврнуо на свој тим, али и чињеницу да је најбољи појединац Серафан мало играо у другом полувремену.

"Истина је да је наш тим искусан. На почетку нисмо користили фаулове, наш противник јесте. Морамо као тим да будемо искуснији, да покривамо једни друге. Кошарка се игра у оба правца. Кевин је офанзивно био одличан против Лесора. Међутим у дефанзиви се није снашао. Није добро бранио пик ситуације. Томић је донео нешто ново, одлично је одрадио посао", закључио је Алонсо.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар