Цвајта: Фортуни за срећу треба два минута!

Тим из Дизелдорфа гази ка Бундеслиги!

Фудбал 21.10.2017 | 08:15
Цвајта: Фортуни за срећу треба два минута!
Само два минута била су довољна лидеру Цвајте да на свом терену настави тријумфалну серију и то против на папиру једног од најајчих тимова у лиги. Али, далеко је Дармштад од идеалне форме што је Фортуна искористила и славила са 1:0 на препуном стадиону у Дизелдорфу.

За погодак одлуке побринуо се Емир Кујовић, некадашњи репрезентативац Шведске, који је после сјајно уигране акције и корнера са десне стране матирао голмана Љиљана Мала и разгалио домаћу публику која је испунила стадион до последњег места.

Погодак вредан деветог тријумфа у сезони (петог везаног) којим је Фортуна учврстила предност на табели у односу на првог пратиоца екипу Кила, али и послала јасну поруку да после пет година жели да се врати у друштво најбољих где по педигреу и традицији сигурно припада.  

Успешан је вечерас и био Инголштат који је на свом терену прегазио Хејденхајм са 3:0. После ужасног старта сезоне, јако добра екипа из Баварске подигла се серијом добрих резултата и већ је доспела до средине табеле.

За вечерашњи тријумф побринули су се Хајке Вал (доскорашњи фудбалер Хајденхајма), као иСони Кител и Стефан Кучке, који су погодили у другом полувремену и оверили вредан тријумф Инголштата.

НЕМАЧКА 2 - 11. КОЛО:

Петак

Фортуна Дизелдорф - Дармштат 1:0 (1:0)
/Кујовић 2/

Инголштат - Хајденхајм 3:0 (1:0)
/Вал 45, Кител 71, Кучке 79. пенал/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар