И Словенци пркосе Евролиги: Лука Дончић на списку!

Савези остају доследни и показују снагу слањем позива евролигашким играчима.

Кошарка 22.10.2017 | 12:45
И Словенци пркосе Евролиги: Лука Дончић на списку!
Селектор Француске Венсан Коле послао је оштру поруку Евролиге да ће "морати да се суочи са ситуацијом коју је сама створила" и уврстио велики број играча из најјачег такмичења на шири списак за ФИБА квалификације у новембру.

Иако се утакмице Евролиге преклапају са новембарским квалификацијама и иако је извесно да се тимови најјачег такмичења неће одрећи својих играча, "француску праксу" примењују и остали. На пример, Словенија.

Нови селектор шампиона Европе Радован Трифуновић написао је на ширем списку изабраника за предстојећи "прозор" и неколико играча из Евролиге: Луку Дончића,Ентонија Рендолфа (обојица из Реала), Зорана Драгића (Армани), Еда Мурића (Ефес) и Алексеја Николића (Бамберг).

Словенци ће квалификације почети утакмицама против Белорусије у Љубљани 23. новембра и Шпаније у Бургосу 26. новембра. Истовремено, Николићев Бамберг играће против Валенсије (такође 23, XИ), Драгићев Армани ће исте вечери дочекати Олимпијакос, Мурићев Ефес ће гостовати Жалгирису, а Реал ће дан касније играти против Панатиникоса у Атини.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар