Денвер "шутнуо" Нелсона због 37-годишњака!

Денвер Нагетси потписаће једногодишњи уговор са ветераном Ричардом Џеферсоном вредан 2,3 милиона долара, преносе локални медији.

Кошарка 21.10.2017 | 14:30
Денвер "шутнуо" Нелсона због 37-годишњака!
Нагетси су због тога отпустили другог ветерана Џамира Нелсона, како би направили простора у ростеру за долазак Џеферсона.

Тако ће сав терен организације игре "Грумења" пасти на плећа младих плејмејкера Џамала Марија и Емануела Мудиаја, мада је први меч сезоне показао да ће огромну помоћ имати и у Николи Јокићу, који често преводи лопту преко половине терена.

Нелсон је прошле сезоне просечно бележио 9,2 поена уз 5,1 асистенција и 2,6 скокова по мечу, наметнуо се као стартни плејмејкер у борби за плеј-оф, који Нагетси нису изборили.

Због повреде палца је пропустио скоро цео припремни период протеклог лета и био стартер на само једној предсезонској утакмици, није га било ни на премијери сезоне против Јута Џеза, нити је тренирао уочи гостовања у Солт Лејк Ситију.

С друге стране, стиже 37-годишњи крилни играч Џеферсон кога су недавно отпустили Атланта Хокси након што је стигао у трејду из Кливленд Кавалирса. Просечно је бележио 5,7 поена уз 2,6 скокова прошле сезоне, те шутирао 44,6 одсто из игре и 33,3 за три поена.

Освојио је НБА титулу са Кавсима 2016, а током богате каријере је наступао још за Далас, Јуту, Голден Стејт, Сан Антонио, Милвоки и Њу Џерзи.

Џеферсон је пријатељ са председником Нагетса Џошом Кренкеом, док га добро познаје и тренер Мајк Мелоун који је био асистент у Вориорсима док је Џеферсон играо у Оукленду.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар