ЛЕ - Ђукић: Фљамуртари неће утицати на ове момке!

Тренер Партизана Мирослав Ђукић очекује фер борбу против Скендербега у мечу у Елбасану који је према његовим речима доста одлучује.

Фудбал 19.10.2017 | 10:45
ЛЕ - Ђукић: Фљамуртари неће утицати на ове момке!
Црно-бели у четвртак (21:05) гостују албанском тиму у трећем колу Групе Б Лиге Европе, у којој оба тима имају по бод из прва два меча.

"Фудбал никад не раздваја, него зближава. Порука је да смо били добро третирани, надам се да ћемо бити спортски прихваћени, а да ће победника одлучити фер борбу. Очекује нас добар меч против агресивне и тврде екипе каква је Скендербег. Реч је о тиму који игра офанзиван фудбал. Свесни смо да ове утакмице доста одлучују, надамо се добром мечу и добром резултату", рекао је Ђукић на прес конференцији у Тирани.

"Надам се да ћемо схватити да нам је у региону свима потребам мир. Да не правимо тензије, јер је фудбал амбасадор који уједињује људе“, рекао је Мирослав Ђукић.

Албански новинари су имали доста питања за тренера Партизана, а у центру пажње била је чувена елиминација од Фљамуртарија пре 30 година.

"Прошло је много времена, ови момци што ће играти ту утакмицу нису ни видели, тако да она неће имати никаквог утицаја на сутрашњу", истакао је тренер црно-белих, "Добро познајемо Скендербег, видели смо много њихвих утакмица, анализирали смо их".

У центру пажње уочи ове утакмице су наравно безбедносна питања, Тирана и Елбасан су буквално блокирани због доласка српског шампиона.

"Супер смо третирани овде, нема никаквих проблема, а ми се не плашимо никаквог амбијента. Овде смо дошли да играмо фудбал, 11 на 11 је на терену, они ће решавати судбину меча. Навикли смо да играмо у тешким амбијентима, јер смо професионалци", рекао је Ђукић који је прокоментарисао и одлуку да не буде гостујућих навијача, "Мислим да су таква времена и боље је да избегнемо било какве нептијатности. Желимо да се у будућности те ствари поправи, да наше присталице у будућности могу да дођу овде, а и њихове у Београд".

Партизан је у првом колу ремизирао у Швајцарској, а у другом је поражен од Динама, иако је водио 2:0 на полувремену против Кијевљана.

"Није тачно да нисмо почели добро групу, јер смо играли нерешено против Јанг Бојса, који је добра екипа, на њиховом стадиону. А после смо изгубили од фаворита какав је Динамо. Није то лош почетак. Ове утакмице са Скендербегом ће нам бити кључне по питању амбиција. Партизан увек иде на победу, али и ако буде реми бићемо задовољни, јер смо свесни да наспрам себе имамо тешког ривала. Нерешено овде није неуспех", нагласио је Ђукић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар