Миротић завршио у болници послије туче са саиграчем!

Ударац у главу, потрес мозга и поломљене кости! Сезона није ни почела за Чикаго Булсе, а већ изгледа лоше! Портис крошеом хоспитализовао Миротића! Према једној верзији, Миротић није био спреман за ударац саиграча с којим се бори за улогу стартера. Према другој, два пута је одгурнуо Портиса пре него што је завршио на поду, па у болници.

Кошарка 18.10.2017 | 14:30
Миротић завршио у болници послије туче са саиграчем!
Зла крв је у редовима Чикаго Булса. Сезона није ни почела, а већ су настали проблеми. Наиме, како јавља новинар Јаху Спорта, а вест се нашла и на званичном сајту НБА лиге, дошло је до туче између Николе Миротића и његовог саиграча Бобија Портиса.

Како се истиче, дошло је до кошкања после чега је Портис ударио Миротића изненада, при чему му је поломио неколико костију у глави. Миротић је притом задобио и потрес мозга, а на сајту НБА стоји да ће можда чак бити и оперисан.

Наравно, Портиса чека дисциплинска мера после свега што се догодило. Портис игра на позицији четворке, висок је 211 центиметара, има 22 године и 2015. одабран је за 22. пика на драфту.

Можда је могао и у боксере ако је успео да нанесе овако озбиљне повреде стаменом момку какав Никола Миротић јесте.

До кошкања је наводно дошло у борби за позицију, касније је све прерасло у вербалну свађу, да би се завршило тучом.

Неки новинари јављају да ће Миротић бити одсутан краће и да је ситуација блажа него што је на први мах изгледало. Мада, таквих је мало.

Дуго чекана НБА сезона, 72. по реду, требало је да почне дербијима Кливленд Кавалирс - Бостон Селтикс, односно Голден Стејт Вориорс - Хјустон Рокетс, али је почела "блокбастер" вешћу о тучи на тренингу Чикаго Булса.

Тхе Вертицал је објавио да је 22-годишњи Боби Портис хоспитализовао саиграча Николу Миротића (26), поломивши му вилицу ударцем песницом након што су се покачили на једном од последњих тренинга "бикова" пред премијеру у Торонту.

Миротићу је од силине ударца 211 центиметара високог крилног центра драфтованог пре две године напукла вилична кост и он је моментално превезен у болницу, а за сада је познато само да је стављен на листу повређених играча на неодређено време.

Први извештаји из Илиноиса говоре о томе да је дошло до свађе, популарног "трасх талкинга" и потом гурања, а да је онда Портис, цитирамо, изненадио Миротића крошеом за који шпански кошаркаш црногорског порекла није био спреман.

Додуше, ЕСПН у свом извештају тврди да је Миротић два пута одгурнуо Портиса пре него што је добио кобан ударац услед којег је завршио у скоро бесвесном стању, на паркету.

"Миротић је пао на под и лежао неколико минута", објавио је новинар Адријан Војнаровски.

Миротић је летос као слободан агент потписао двогодишњи, 27 милиона долара вредан уговор са Булсима и вратио се у њихове редове након што је у прве три сезоне од доласка из Реал Мадрида бележио просечно 10,8 поена, 5,3 скока и 1,2 асистенције.

Чикаго, тренера Фреда Хојберга, драфтовао је Портиса пре две године као 22. пика, а он се за сада наметнуо са скромних 6,9 поена и пет скокова по утакмици.

Док се америчка јавност наслађивала овим уводним инцидентима у кампу реновираних Булса, клуб је објавио да ће Миротић морати да буде оперисан, а да се разматра и казна за изгреднике.

Није било потребно ово играчима Чикага. Никако...!

Извор: моззартспорт/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар