НБА: Рокитси срушили шампиона, Кавсима дерби Истока!

Ирвинг промашио продужетак, Кавсима дерби Истока! Кошаркаши Кливленд Кавалирса победили су Бостон Селтиксе 102:99, у премијерном издању нове сезоне НБА лиге. Шок на старту – Рокитси срушили шампиона! Нова сезона у НБА лиги почела је спектакуларно – после тријумфа Кливленда над Бостоном и Хјустон је дошао до победе, и то над актуелним шампионима.

Кошарка 18.10.2017 | 09:30
НБА: Рокитси срушили шампиона, Кавсима дерби Истока!
Рокитси су у другој утакмици програма савладали после великог преокрета Голден Стејт, резултатом 122:121.

Екипа из Тексаса направила је велики преокрет и надокнадила минус од 17 поена, док је шут за победу ‘Ратника’ погодио Кевин Дурент, али је лопту избацио након истека времена.

Гости су у ‘Оракл арени’ водили само на старту сусрета, када је прве поене полагањем постигао Џејмс Харден. Домаћин је брзо преузео контролу, иако је у стартној петорци уместо Стефа Карија био Патрик Мекау и лако дошао до двоцифреног вођства. 

Чинило се да ће журка, по добијању шампионског прстења пре утакмице, бити настављена и тријумфом, али тако нису мислили из Хјустона. 

Полако су се враћали у другом полувремену, успели да ухвате потпуни прикључак и тројком Тревора Аризе стигну на само поен разлике, два минута пре краја (119:118). Опет су одрадили добар посао у одбрани и Такер је 44 секунди до истека времена постигао кош за 122:121.



Голден Стејт је имао последњи напад после промашене тројке Хардена, Дурантула се лепо отворио и погодио са полудистанце, али је закаснио и шампион је одрану трофеја почео поразом.

Управо је споменути Харден предводио свој тим са 27 поена (10-23 из игре, 4-9 за три), 10 асистенција и 6 скокова, три поена мање додао је Ерик Гордон, док се Пи-Џеј Такер зауставио на 20. Двоцифрени су још били Лук Мба Муте са 14 поена, 13 је имао Рајан Андерсон који је ухватио и 8 лопти, док је Клинт Капела завршио са 12 поена.

С друге стране, само четворица играча у белим дресовима су били расположени – Ник Јанг је доминирао у првом полувремену, убацивши 20 поена, али је у другом додао још само три. Пратио га је Кари са 22 поена и 5 скокова, Дурент је уписао 20 поена, 5 скокова и 7 асистенција, док је Клеј Томпсон постигао 16 поена и имао 6 скокова.

Пре овог меча, најјача лига света отворена је дербијем Истока који је припао Кливленд Кавалирсима, тај дуел обележио је први сусрет Леброна Џејмса и Кајрија Ирвинга од растанка, али и тешка повреда Гордона Хејворда у петом минуту.



Ирвинг промашио продужетак, Кавсима дерби Истока! Кошаркаши Кливленд Кавалирса победили су Бостон Селтиксе 102:99, у премијерном издању нове сезоне НБА лиге.

Селтикси су шокирани страшном повредом Гордона Хејворда погубили конце игре у првом полувремену па су заостајали 18 поена, али су се пробудили у трећем периоду и вратили егал.

Ношени растрчаним Џејленом Брауном и тројкама Кајрија Ирвинга преокрећу у последњем кварталу, Леброн Џејмс у самој завршници враћа Кавсе у предност, да би у последњој секунди Ирвинг промашио тројку за продужетак.

Ирвинг је, судбина је хтела, постигао први кош у новој сезони и за нови тим у дојучерашњем дому и против екипе у којој је изградио репутацију врхунског играча. 

На повратку у Кливленд, где је имао топао дочек клуба уочи меча, а звиждуке са трибина, постигао је 22 поена (8/17 из игре), уз десет асистенција, четири скока и три украдене лопте. 

Имао је шансу да избори свом тиму продужетак, шутирао је тројку скоро са исте позиције одакле је пре две године донео Кавалирсима историјску титулу, али није погодио. 

Након шута се загрлио са Џејмсом када су кедан другом одали поштовање и ставили тачку на све приче.

Леброн је у свом карактеристичном стилу обележио меч, у лаганом ритму је скупљао поене у првом полувремену, играо резервисано током већег дела другог, а онда преузео ствар у своје руке када је Кавсима висила победа.

Недостајала му је једна асистенција за трипл-дабл. Убацио је 29 поена (12/19) и имао 16 ухваћених лопти, те две блокаде.

Кевин Лав је у улози "петице" постигао 15 поена уз 11 скокова, 14 је додао одлични Дерик Роуз, док је 11 убацио Џеј Краудер, те имао пет скокова. Двоцифрен је био и Џеј Ар Смит са десет као резервиста.

С друге стране, кључни играч Селтикса био је Браун са 25 поена (11/23) уз шест скокова и три украдене лопте.

Одличан је био и руки Џејсон Тејтум који се након бојажљивог старта разиграо у другом полувремену и стигао до дабл-дабла на НБА дебију са 14 поена, десет скокова и три асистенције.

Двоцифрен учинак имао је и резервиста Маркус Смарт са 12 поена и девет ухваћених лоптри, те три асистенције и по две украдене лопте и блокаде, а његова енергија са клупе је био један од кључних фактора повратка Селтикса у меч.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар