Трка "Београд - Бањалука" у свјетској елити!

Међународна бициклистичка унија (УЦИ) званично је потврдила да је трка Београд - Бањалука ушла у прву категорију, што значи да ће на њој учествовати неки од најбољих тимова и возача свијета.

Остали спортови 21.10.2017 | 12:30
Трка "Београд - Бањалука" у свјетској елити!
Ову лијепу вијест саопштио је директор трке Владимир Куваља, који је рекао да му је 12. октобра ова информација потврђена из Швајцарске и да ће наша трка бити у календару УЦИ за 2018. годину.

"Интензивно радимо на овоме од 2013. године, а 2015. смо добили највише оцјене за организацију трке у другој категорији и то је било зелено свјетло. Послије посљедње трке у априлу, имали смо обећања да ће се ово десити, али сам био скептичан све док није стигла званична потврда", рекао је Куваља, а пренио сајт Града.

Прва трка Бањалука - Београд одржана је 2007. године на којој је учествовало 70 бициклиста. Мало ко је вјеровао да ће ова трка стићи до саме елите. Већ идуће године УЦИ је уврстио трку у календар, а квалитет је растао из године у годину. Труд и рад исплатили су се крајем 2015. године када је трка увршћена међу 100 најбољих трка свијета и то као једина из друге категорије.

Иначе, Међународна бициклистичка трка Београд - Бањалука налази се у годишњем календару спортских манифестација Града , као и у програму обиљежавањеа Дана града 22. априла.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар