Нови "број један" женског тениса стиже из Румуније!

У понедељак када буде објављена најновија WТА листа, ново име биће на њеном врху.  Тенис има нову краљицу – Симону Халеп! Румунска тенисерка Симона Халеп победила је Јелену Остапенко у полуфиналу Пекинга 6:2, 6:4. Победа је још слађа јер по први пут постаје најбоља на свету.

Тенис 07.10.2017 | 14:30
Нови "број један" женског тениса стиже из Румуније!
Симона Халеп ће од понедељка бити најбоље рангирана тенисерка света!

Пласманом у финале турнира у Кини, 26-годишња Румунука обезбедила је себи прво место WТА ранг листе. По први пут у каријери.

Она је без много проблема савладала Летонку Јелену Остапенко - 6:2, 6:4 - чиме је на првом месту најбољих светских тенисерки прескочила Габриње Мугурузу из Шпаније.

У финалу "Чајна опена", Халеп ће се састати са Каролин Гарсијом из Француске или Петром Квитовом из Чешке.

Имала је Халеп још један додатни мотив да победи Остапенкову.

Њих две су играле и у финалу Ролан Гароса у јуну и тада је Остапенко шокирала Румунку и спречила је да преузме прво место на WТА листи.

Халеп овог пута није оставила много просотра Летонки да се нада. Већ од старта је кренула убедљиво и у првом гему на сервис противнице направила брејк без изгубљеног поена. 

Потврдила је брејк наредним сервисом и до седмог гема је свака од играчица чувала свој сервис. У седмом, веома узбудљивом гему са много преокрета Халеп користи пету брејк шансу и долази до 5:2, да би наредним сервисом као на почетку, без изгубљеног поена потврдила сет. 

Остапенко је у други ушла нешто убедљивије. Освојила је први гем и препустила један поен противници. Онда су уследила два занимљива гема карактеристична за женски тенис. Брејк и рибрејк у петом и шестом гему другог сета. Прво је Халеп одузела сервис Остапенко, да би Летонка у следећем узвратила. 

Њено враћено самопоуздање није дуго потрајало будући да је на 4:4 још једном изгубила свој сервис, а у наредном је Халеп само потврдила победу после сат и 17 минута игре. 

У финалу ће играти против боље из дуела Каролине Гарсије и Петре Квитове. Да би се домогла првог места, Халеповој је било потребно да прође до финала и у евентуалном дуелу неизгуби од Јелине Свитолине да би са тениског трона спустила Гарбиње Мугурусу. 

Каролин Гарсија јој је учинила услугу избацивши Свитолину у четвртфиналу, па ће на наредној WТА листи све играчице гледати у леђа Румунки.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар