Када је време за одвикавање од цуцле

Стална употреба цуцле иначе није пожељна, јер ограничава дететово гукање, смех, а касније и развој говора, спречава га да изрази бол, радост и друга осећања. Зато је користите само у одређеним тренуцима.

Здравље 04.10.2017 | 16:15
Када је време за одвикавање од цуцле
Педијатри кажу да цуцла сме да се даје и новорођенчету, наравно, под условом да одаберете одговарајући модел и величину. Али, већ око друге године, беба не би требало да користи ово "умирујуће средство", осим приликом успављивања.

Стална употреба цуцле иначе није пожељна, јер ограничава дететово гукање, смех, а касније и развој говора, спречава га да изрази бол, радост и друга осећања. Зато је користите само у одређеним тренуцима, јер ћете тако олакшавати и касније одвикавање.

Последице њене дуготрајне употребе могу да буду балављење, погрешан положај зуба и говорне мане. Стално држање цуцле у устима појачава лучење пљувачке и балављење и истовремено повећава ризик од продора разних клица. Такође, овај незаобилазни, "дечји реквизит" неповољно утиче на развој бебиних зубића, па се може десити да су претерано избачени. Такође, може негативно да се одрази и на развој говора.

Новости
фото:интернет

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

У 60 тим

05.10.2017 05:37

Сад ми је 60 а одбила ме жена прије 2 мјесеца ,, казе сто си цуцли,,, цуцли ,,, си.. хехехе ал има комсиница Мица

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радодајка

06.10.2017 16:55

Ја сам имала несрећу да се никада нисам одвикла од дудле...

Name

цупс

05.10.2017 20:31

Обицно кад продје цуцла на ред додју цигарете.

ОДГОВОРИТЕ