Историјски дан за тенис у БиХ - Џумхур на коти 40!

Најбољи тенисер из БиХ Дамир Џумхур, након освојеног турнира у Ст. Петербургу, од данас је званично 40. на листи најбољих свјетских тенисера, што је за 15 мјеста бољи пласман у односу на претходну АТП листу.

Тенис 25.09.2017 | 18:15
Историјски дан за тенис у БиХ - Џумхур на коти 40!
Дамир Џумхур од данас је званично 40. играч свијета!

Сјајни резултату и Винстон Сејлему, затим и на УС Опену, крунисани су сјајним партијама у Русији, гдје је Дамир у финалу био бољи од Италијана Фабија Фоњинија 3:6, 6:4, 6:2 и тако освојио први АТП турнир у каријери.

"Био сам веома нервозан у првом сету, а и Фабио је играо добро. Нисам могао да пронађем своју игру. У другом сету било је боље, остао сам у игри и то ми је помогло у трећем сету, када је Фабио пао. Надам се да његова повреда није озбиљна и да ће бити у реду. Хвала свима, био је ово сјајан дан", изјавио је Џумхур послије освајања трофеја, те најавио да ће се и сљедеће године вратити у Ст. Петербург, како би бранио титулу.

Освајањем турнира у Ст. Петербургу, први рекет БиХ напредовао је 15 мјеста у односу на претходну АТП листу, чиме је остварио најбољи ренкинг у каријери. Џумхур сада на свом конту има 1.121 бод.

"Прва титула је ту, надам се не и задња. Осјећај је невјероватан. Све је дошло брзо у посљедња два мјесеца. Остварио сам одлично резултате, али не буним се. Надам се да ће бити још бољи. Осјећам се феноменално и надам се да ће то потрајати", рекао је најбољи бх. тенисер.

Дуго сањани сан о уласку у ТОП 50 постао је јава...

"Мој циљ био је улазак у ТОП 50 до краја године, а ево сада сам 40. на АТП листи. Нисам вјеровао да ће све све овако брзо издешавати. Знао сам да могу постићи велики резултат и он је дошао. Идем даље, надам се да могу додатно да поправим ренкинг. Али, шта год да се деси, поносан сам на оно што сам до сада остварио", сумирао је Дамир утиске након великог успјеха у Русији.

Извор: мондо.ба

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Муамер

25.09.2017 18:30

Свака цаст земљаку

ОДГОВОРИТЕ