Крушке вас чине здравим

Још у античкој Грчкој крушка се сматрала воћем које чини људе лепим, лечи многе болести и зауставља време.

Здравље 23.09.2017 | 19:08
Крушке вас чине здравим
Друго јој је име било "Дар богова".

На територији Србије, још од сеобе Словена, успевају аутохтоне сорте крушака попут лубеничарке и караманке. Најздравије су, управо, те старе отпорне сорте које се саме бране од штеточина и непогода, не захтевајући никакво третирање хемијом.

Од крушке се праве најбољи компоти и колачи, али и најбоља ракија.

Но, ево зашто је важно конзумирати крушке, пре свега као свеже воће:

Уместо кафе – крушка!

Код вртоглавице и повећаног замора, није потребно пити кафу у литрама. Фолна киселина, која је садржана у крушкама ће вас развеселити боље од било којег стимулационог напитка и нормализовати ваш притисак.

Подмлађује и спречава рак

Крушка је богата антиоксидансима, зауставља прерано старење ћелија и промовише њихову регенерацију. Поред тога, она се бори против слободних радикала који узрокују рак.

Бићете згодни док год једете крушке

Влакна, која се у великим количинама налазе у крушкама, нормализују варење и убрзавају метаболизам, што позитивно утиче на фигуру. Поред тога, крушка не садржи много калорија.

Добро здравље

Крушка садржи све витамине који су неопходни организму, управо са почетком јесени: А, Б1, Б2, Е, П, ПП, С. Ови витамини су одговорни за исхрану коже, ноктију и косе, емоционалну стабилност, интелект и наравно, имунитет.

Чишћење организма

Крушка има позитиван ефекат на панкреас и чисти јетру и бубреге. За варење фруктозе из крушке није потребан инсулин за варење, па се често препоручује дијабетичарима.

(Ало/Стил)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

цупс

27.09.2017 22:24

Најздравија је круска кад се дестилира :)

ОДГОВОРИТЕ