Гвангџоу: Александра без снаге за прву WТА титулу!

Александра Крунић није успела да освоји своју прву WТА титулу пошто је поражена, у свом првом финалу, у борби за пехар у Гвангџоу.

Тенис 23.09.2017 | 14:15
Гвангџоу: Александра без снаге за прву WТА титулу!
Најбоље рангирана српска тенисерка, која ће од понедељка заузимати рекордно 56. место, изгубила је од домаће играчице Шуаи Жанг после борбе у три сета и 119 минута игре – 6:2, 3:6, 6:2.

Алекс је тако остала на две титуле у дублу, уз девет тријумфа на ИТФ турнирима, док је Кинескиња по други пут славила у Гвангџоу, после 2013. године.

Крунићева је лоше отворила меч и претрпела брејк већ у другом гему, а иако је успела одмах да узврати истом мером није могла да учини први сет занимлљивијим. 

Шуаи јој је још два пута одузела сервис и стигла до сета предности после нешто више од пола часа игре. 

Успела је наша играчица да се консолидује, подигла је ниво агресивности и прва стигла до брејка у другом делу меча. Овога пута је Жанг била та која је узвратила, али је сада Александра са два нова одузета сервиса у низу изборила трећи сет. 

Почетак одлучујућег сета каснио је десетак минута, односно главни судија дозволио је паузу од десет минута због велике врућине, што је Жанг искористила да оде у свлачионицу, док је Крунићева остала на терену. 

Александри као да се пауза није свидела, па је тек по истеку исте затражила медицински тајм-аут и ушла у расправу за судијом, која је сматрала да је то могла да уради током паузе. 

Све то оставило је трага на нашу играчицу, која се још једном враћа из брејка заостатка, али онда поново стаје, а домаћа играчица фуриозном серијом потврђује своју другу титулу у каријери. 

Турнир из Серије 250 играо се за наградни фонд од 250.000 долара.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар