Ове намирнице и лијекове нипошто не треба мијешати

Бизнис инсајдер представља четири најопасније комбинације лекова и хране на које би убудуће требало да обратите пажњу. . .

Здравље 20.09.2017 | 15:22
Ове намирнице и лијекове нипошто не треба мијешати
* Зелено поврће (броколи, спанаћ, прокељ) богато је витамином К који сузбија антикоагулативно дејство разређивача крви, тако да се ова комбинација никако не препоручује.

* Поједини лекови против повишеног притиска подижу ниво калијума у организму. Уколико се комбинују са бананом која је такође богата калијумом, ова комбинација може да поремети правилан срчани ритам или проузрокује лупање срца.

*Храна богата биљним влакнима (попут ораха) спречава апсорпцију појединих лекова против болести штитне жлезде. Уколико конзумирате велике количине ове намирнице, можда би требало да повећате дозу лека.

*Сок од грејпфрута повећава ниво лекова за снижавање холестерола у крви. Последица су повечане шансе за настанак нуспојава попут болова у ногама. Конзумирање ове воћке такође би требало да избегавате уколико узимате лекове против повишеног крвног притиска, абнормалног срчаног ритма или анксиозности.

Б 92
фото:интернет
 

 

 

Коментари / 0

Оставите коментар