Вучевић: У Црној Гори воле да маштају о медаљи!

Центар Црне Горе Никола Вучевић сматра да је Србија уз Шпанију главни фаворит на Евробаскету, док би за његов тим свака наредна победа била додатна награда.

Кошарка 10.09.2017 | 14:30
Вучевић: У Црној Гори воле да маштају о медаљи!
Црногорци су били трећи у Групи Ц у Клужу, иза Шпаније и Хрватске, а до осмине финала стигли су победама над Мађарском, Чешком и Румунијом.

"Можемо бити задовољни овим до сад. Јесте да људи у Црној Гори воле да маштају јер играм ја у НБА, Дубљевић је био МВП шпанске лиге, имамо још неколико играча из јаких лига, и они аутоматски мисле да то значи медаља. Треба бити реалан, Црна Гора је мала земља, ми смо нови на оваквим првенствима, прва два нисмо имали никакав успех, ишли смо кући са једном или две победе после првог круга. Сада смо остварили три, можда Румунија, Мађарска и Чешка нису кошаркашке велесиле, али смо све добили са великом разликом. Мислим да је ово успех за нас, млада је екипа, тек смо две године на окупу. Свака наредна победа је додатни успех. Остварили смо главни циљ, да прођемо групу", рекао је Вучевић. 

Наредни ривал ЦГ је селекција Летоније која је била друга у Групи Д иза Србије, а љубитељи кошарке се посебно радују НБА дуелу у рекету Вучевић-Порзингис.

"Биће битан дуел, он је њихов најбољи играч, игра одлично цело првенство. Наравно да ћу се порудити ако будемо у директном дуелу да му отежам напад и изморим у одбрани. Увек се радујем таквим дуелима, против великих играча као што је он. Али можемо да их победимо једино као тим. Биће незгодно против Летонаца, одлична су екипа. Имају много добрих играча, одлично су играли у групи, намучили су Србију", истакао је центар Црне Горе. 

Црна Гора је у осмини финала лако могла да игра са Србијом, да Летонија није савладала Турску. 

"скрено, нисам много размишљао о томе. Када дођеш до овог дела првенства не можеш много да бираш. Све екипе имају одређени квалитет. Србија је сигурно један од фаворита за медаљу. Али познајемо Србију мало боље него Летонију па нам је било свеједно кога ћемо добити", додао је Вучевић. 

Србија је међу фаворитима за медаљу иако нема неколико кључних играча у свом тиму у Истанбулу. 

"Да играју Тео, Радуља, Недовић, Јокић, Калинић, сигурно да би им било лакше. Али Србија и даље има велики квалитет, Богдан је одлично преузео улогу лидера на ЕП. Игра сјајно. Тај систем који играју већ неколико година са Сашом Ђорђевићем је њихов вероватно највећи квалитет. Тачко се зна ко шта ради. У одбрани играју веома чврсто, у нападу се лопта добро креће. Имају добре креаторе, Јовић може да преузме улогу Теодосића. Мислим да је Србија уз Шпанију главни фаворит", сматра центар Орландо Меџика. 

До сада су на ЕП највише показали Шпанци, које је Вучевић могао лично да тестира. 

"У првој фази су изгледали доста добро, али су били много квалитетнији од осталих репрезентација. Ето, Хрватска их је доста намучила. Али свима може да се догоди лош дан, једну утакмицу изгубиш и идеш кући. Све је могуће у спорту, увек се дешавају изненађења. Има ту екипа које могу да их победе – Србија, Литванија, Француска, Летонија је добра екипа, али ако прођу нас", закључио је Вучевић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар