ПЛ БиХ: ''Лудница'' у Мостару, Сарајево најзад право!

Буђење Хусрефовог Сарајева! Фудбалери Сарајева су на дебију новог тренера Хусрефа Мусемића савладали Витез - 4:0 (0:0) на отварању седмог кола Премијер лиге Босне и Херцеговине. Луда утакмица у Мостару! Челик је у петом минуту имао 2:0 на стадиону "Под Бијелим бријегом" што је наљутило шампиона Босне и Херцеговине, који је до 19. минуту преокренуо, а потом до краја "петардом" частио Зеничане! Слобода изгубила од ГОШК-а на "Тушњу".

Фудбал 10.09.2017 | 11:15
ПЛ БиХ: ''Лудница'' у Мостару, Сарајево најзад право!
Фантастично прво полувријеме у Мостару!

Шест голова за 45 минута виђено је у двобоју Зрињског и Челика, а у наставку само један за комплетирање "петарде" у мрежи гостију са "Билиног поља" - 5:2 (4:2)!

Зеничани су фантастично ушли у сусрет седмог кола Премијер лиге Босне и Херцеговине и практично у првом минуту повели голом Ајдина Махмутовића на асистенцију Жермејна Коуадија.

Био је то хладан туш за све мостарске навијаче, који се нису ни опоравили, а већ у петом је Коуадио повисио предност Челика на 0:2.

Ипак, "племићи" нису без разлога прваци државе и тај их шокантни почетак није превише избацио из такта већ само наљутио, па су узвратили већ у наредном нападу и смањили резултат поготком Матије Катанеца.

За изједначење се у 15. минуту постарао Бањалучанин Немања Билбија, да би четири минута касније Тони Јовић довео Зрињски до преокрета и предности од 3:2!

Нису ни тада стали Слишковићеви момци пошто је у 31. минуту Милош Филиповић повисио на 4:2 и с тим резултатом се отишло на одмор у полувремену.

У наставку је Зрињски стао на лопту и без већих проблема задржао вођство, а "петарду" за шесту побједу ове сезоне и убједљиво прво мјесто на табели комплетирао је Огњен Тодоровић у 69. минуту.

ЗРИЊСКИ: Пирић, Галић, Јовић, Стојкић, Тодоровић, Перишић, Јамак, Јаковљевић, Катанец, Филиповић, Билбија.

ЧЕЛИК: Марковић, Хасанхоџић, Коуадио, Салчиновић, Кадрић, Мехић, Шишић, Казазић, Ћемаловић, Махмутовић, Дураковић.

Послије два везана пораза, славио је и ГОШК из Габеле и то на тешком гостовању у Тузли - 0:1 (0:1).

Гол одлуке против Слободе постигао је Миле Пехар у 23. минуту којим су изабраници Славена Мусе освојили комплетан плијен трећи пут ове сезоне и стигли до осме позиције на првенственој табели.

Ипак, ваља напоменти да је осим стријелца Пехара, један од јунака тријумфа био голман гостију Далибор Козић, који је у неколико наврата одлично интервенисао након сјајних прилика Сулејмана Крпића и осталих нападача Слободе.

Тузлацима је ово био трећи неуспјех код куће на "Тушњу".

СЛОБОДА: Муминовић, Ђорђиловић, Салиховић, Тодоровић, Крпић, Ордагић, Граховац, Ћулум, Хусић, Калезић, Игњатовић.

ГОШК: Козић, Чолић, Бошњак, Радељић, Пехар, Ђајић, Зољ, Деак, Вего, Кобиљар, Сушић

Буђење Хусрефовог Сарајева! Фудбалери Сарајева су на дебију новог тренера Хусрефа Мусемића савладали Витез - 4:0 (0:0) на отварању седмог кола Премијер лиге Босне и Херцеговине.

Послије лошег старта, почело је да се буди Сарајево!

Након ремија у Бањалуци против Борца (1:1) и репрезентативне паузе, Сарајлије су на повратничком дебију Хусрефа Мусемића у суботу поподне декласирали "фењераша" Витез (4:0) и прекинули серију од четири меча без побједе!

Али, тек у другом полувремену премијерног меча седмог кола!

Најзаслужнији за други овосезонски тријумф "бордо" тима били су Мерсудин Ахметовић, стријелац два поготка и Македонац Крсте Велкоски, који је осим једног гола био и асистент.

Изабраници Ивице Бонића дошли су на "Кошево" да пробају да сачувају своју мрежу и прекину неуспјешни низ од чак четири везана пораза и у том науму су успијевали у првих 45 минута.

"Бордо" тим јесте од самог старта кренуо ка голу гостију и већ у шестом минуту успио да затресе мрежу голмана Ивана Тирића, али је погодак Сањина Лелића поништен због прекршаја у скоку.

Домаћин, који је у досадашњем дијелу сезоне уписао само један тријумф против Челика у Зеници, седам минута касније је пропустио чак двије сјајне прилике да стекне предност.

Послије центаршута из корнера, Марко Михојевић је главом погодио стативу, али одбијену лопту Анел Хебибовић са пола метра није успио да убаци у мрежу.

Нападали су Мусемићеви изабраници и до самог одласка на одмор, али осим у почетних 20-ак минута нису успјели да створе неку стопостотну шансу поред голом гостију из Витеза.

У самом финишу првог дијела је центарфор Сарајлија Мерсудин Ахметовић пробао из изгледне ситуације да угрози гол Тирића, али није био прецизан. У надокнади времена поново је Ахметовић био у шанси, међутим, његов ударац је изблокиран и прилика за вођство Сарајева је пропала.

На самом почетку другог дијела, гости су изгубили лопту на центру игралишта, услиједила је брза контра Сарајева "три на два" коју је искористио Мерсудин Ахметовић за вођство бордо екипе - 1:0.

Осам минута касније Сарајево је удвостручило предност голом Крсте Велкоског и практично овјерило побједу пошто је до краја било само питање с којом разликом ће славити Мусемићев тим!

Послије центаршута из слободног ударца, македонски нападач је био највиши у скоку и матирао голмана Тирића - 2:0.

Исти актери - Велкоски и Ахметовић били су креатори трећег поготка за екипу са "Кошева" - Македонац је овог пута био асистент, а високи центарфор Амхетовић егзекутор - 3:0.

Могао је и Велкоски да постигне два комада међутим прописно се обрукао у 72. минуту кад је са неколико метара промашио празан гол!

До краја су Мусемићеви момци малчице "повукли ручну", али су у 85. минуту успјели да постигну и четврти погодак преко "резервисте" Недима Хаџића.

САРАЈЕВО: Павловић, Хоџић, Новаковић, Сарић, Ахметовић, Велкоски, Хебибовић, Михојевић, Херић, Бекић, Лелић. Тренер: Хусреф Мусемић.

ВИТЕЗ: Тирић, Станић, Брекало, Вукоја, Бибић, Зукић, Карић, Милетић, Микетек, Шантић. Тренер: Ивица Бонић.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА БИХ - 7. КОЛО:

Сарајево - Витез 4:0 (0:0) 
/Ахметовић 47, 67, Велкоски 55, Хаџић 85/

Зрињски - Челик 5:2 (4:2)
/Катанец 6, Билбија 15, Јовић 19, Филиповић 31, Тодоровић 69/ - Махмутовић 1, Коуадио 5/

Слобода - ГОШК 0:1 (0:1)
/Пехар 23/

Недјеља:

КРУПА НА ВРБАСУ: Крупа - Младост (16:00, Ирфан Пељто - Сарајево)

БИЈЕЉИНА: Радник - Жељезничар (16:30, Зоран Грбић - Приједор)

ШИРОКИ БРИЈЕГ: Широки Бријег - Борац (20:00, Елвис Мујић - Бановићи)

ТАБЕЛА: Зрињски (+1) 18, Жељезничар 13, Младост 13, Широки Бријег 10, Борац 10, Радник 10, Крупа 9, ГОШК (+1) 9, Сарајево (+1) 8, Слобода (+1) 5, Челик (+1) 4, Витез (+1) 1.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар