Сјајна Слоун Стивенс шампионка УС Опена!

Тениски свет има нову шампионку. У америчком окршају Слоун Стивенс је победила добру другарицу Медисон Киз и то веома убедљиво, 6:3, 6:0.

Тенис 10.09.2017 | 10:31
Сјајна Слоун Стивенс шампионка УС Опена!
Кажу да је за велико финале потребно да оба учесника играју добар тенис. Овога пута на “Флашинг медоузу” то није био случај, било је то једно од најједностранијих финала до сада у којем је 24-годишња Стивенсова славила после само 60 минута игре.

Колико је Слоун била добра, толико је Медисон била лоша, нервозна, рекло би се уплашена. Ништа необично, јер нема искуство играња великих финала. За њу ће ово бити велика лекција, а за Слоун, турнир који ће памтити целог живота.

Не само што је после њега богатија за 3,7 милиона долара (Киз добила 1,82 милиона), већ што ће од понедељка начинити скок са 83. на 17. место WТА листе.

Колико је њен подвиг у Њујорку огроман сведочи и то што је пре само шест недеља, тачније пре турнира у Торонту, била тек на 957. месту светске листе! У последњих 17 мечева, остварила је 15 победа, од тога седам у Њујорку и тиме је заслужено стигла до највећег тријумфа у каријери и прве гренд слем титуле.

У првом сету, Стивенсова је начинила брејк за 3:2, потом од 4:3, игра Медисон Киз се потпуно распала. Слоун је направила низ од 8:0 у гемовима и ту је био крај.

На церемонији доделе трофеја, нестварна слика. Киз је плакала у загрљају победнице по завршетку меча, а онда су селе и причале као најбоље другарице!

“Невероватан је осећај бити шампион овде. После операције стопала у јануару, да ми је неко рекао да ћу узети УС Опен рекла бих да је то немогуће! Медисон је једна од мојих најбољих пријатељица, сјајно је што сам играла са њом. Рекла сам јој кад се све завршило да би било најправедније да буде нерешено. Подржаваћу је увек, као што знам да би и она мене. То је право пријатељство”, поручила је нова шампионка УС Опена.

Медисон је такође имала тешку годину.

“Нисам играла свој најбољи тенис, али ми је на крају било лакше, јер сам од ње добила речи утехе. Ако је требало да изгубим од некога онда ми је драго што је то баш морало да буде од ње”, поручила је Медисон Киз.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар