"Новак може опет у врх, питање је да ли жели да се врати"

Рафаел Надал и Кевин Андерсон у недељу ће одлучити ко је ове године најбољи играч на УС опену.

Тенис 09.09.2017 | 23:45
"Новак може опет у врх, питање је да ли жели да се врати"
Многи сматрају да је турнир у Њујорку био слабији него претходних година, јер на њему нису учествовали Мари, Вавринка, Ђоковић, Нишикорија, Раонића, али с друге стране многи сматрају да случај и није баш такав јер су се такмичила двојица најбољих: Рафаел Надал и Роџер Федерер.

Један од оних који сматрају да су повреде значајно утицале на квалитет турнира јесте и Матс Виландер, један од највежих критичара Новака Ђоковића.

“Изостала су велика имена која привлаче пажњу. Остали су Надал и Федерер и сва пажња усмерена је ка њима. Вавринка је прошлогодишњи шампион, Ђоковић је увек долазио бар до полуфинала, узео неколико титула. Енди је. Такође, знао да заблиста. Када немате такве асове, онда настане рупа. Да су овде Новак, Енди, Стен, па чак и Раонић и Нишикори, сумњам да би у полуфиналу били Пабло Карењо и Кевин Андерсон”, рекао је Матс Виландер за “Спортски журнал”.

На питање извештача са УС опена где види Новака Ђоковића када се опорави од повреде, Виландер је одговорио:

“Ту за мене постоји само једно питање – “да ли Ђоковић жели да се врати?” Ако је одговор потврдан, онда ће бити поново у врху. Немам никакву дилему што се тога тиче. Ако будемо имали посвећеног Ђоковића, који ће бити поново беспрекорно спреман, и ако имамо Новака који је ментално јак, онда је јасно да ће се поново борити за велике титуле. Дилема је само да ли он после свега што је урадио у тенису има жељу да то уради. Све је на њему”, рекао је Виландер.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар