УС опен (Ж): Финале које нико није очекивао!

"Лепши део" њујоршког гренд слема данас добија нову шампионку, а за престижну титулу и 3,7 милиона $ награде од 22 часа бориће се две младе Американке - Медисон Киз и Слоун Стивенс.

Тенис 09.09.2017 | 15:15
УС опен (Ж): Финале које нико није очекивао!
Нико, али буквално нико није очекивао овакво финале женског сингла на УС Опену. Па ни оне саме. Медисон Киз, тренутно респектабилна 15. на WТА листи, игра за 2.000 бодова, али и 3,7 милиона долара награде (1,825 милиона иде пораженој), против њене одличне пријатељице и колегинице из Фед куп тима, Слоун Стивенс, тек 83. тенисеке света.

Њујорк гори, две Американке се од 22 часа по средњоевропском времену боре за престижну титулу, а то није нити једно од познатих имена. Јасно је да ће у публици, на највећем стадиону на свету који носи назив чувеног Артура Еша бити лудо. Сјатиће се ту "и курта и мутра", и холивудска елита и обична раја.

И право зато не можемо очекивати врхунски меч, Ма колико обе девојке биле квалитетне, тешко ће се одупрети притиску јавности, тако да сумњамо да могу да дају најбоље од себе. Али нема сумње да ће дати све од себе. Пре свега Стивенсова која упорношћу и темпом разбија ривалке. Ни Кизова се сигурно неће лако предати, те нема сумње да ће на терену бити веома борбено. А сада је пред њима најважнији меч у животу. Меч за који су се припремале од када су први пут узеле рекет у руке.

Када се погледа мало даље од овог УС Опена резултати ове две америчке девојке и нису изненађујући. Истина, и једној и другој ово је прво грен слем финале, али су одлични наступи на претходним, веома јаким турнирима, као што су Торонто, Синсинати и Стенфорд просто су најавили овакав расплет. Занимљиво је да су и један и друга друга скоро имале операције, Кизна ручном, а Стивенс на ножном зглобу. Као што се види, одлично су се опоравиле.

И једна и друга су фантасичне у одбрани, што значи да ће у предности бити она која боље и паметније буде нападала. А у том сегменту ипак је боља Медисон. пре свега због пакленог форхенда који ће јој, верујемо и донети прву гренд слем титулу. Нема сумње да је ученица легендарне Линдзи Девенпорт фаворит, али ће са друге стране мреже имати прву "крљу" , што би народ рекао. Упорну, радну, брзу и смирену Слоун која ће само чекати грешке противнице. И користити их.

Иако Стивенсова води са 1-0 у мешђусобним дуелима, на тај меч не би уопште требало обратити пажњу,, пре свега зато што је одигран пре две године. Ипак је ово финале, тако да можемо поред победе Кизове очекивати и три сета, али и барем један тај-брејк.

ПУТ ДО ФИНАЛА

КИЗ: 1. коло Месртенс 6:3 7:6 (5), 2. коло Т. Марија 6:3 6:4,  3. коло Е. Веснина 2:6 6:4 6:1, 4. коло Е. Свитолина 7:6 (2) 1:6 6:4, 1/4 финале К. Канепи 6:3 6:3, 1/2 финале К. Вандевеј 6:1 6:2.

СТИВЕНС: 1. коло Р. Винчи 7:5, 6:1, 2. коло Д. Цибулкова 6:2 5:7 6:3, 3. коло А. Барти 6:2 6:4, 4. коло Ј. Гергес 6:3 3:6 6:1, 1/4 финале А. Севастова 5:3 7:6 3:6 7:6 (4), 1/2 финале В. Вилијамс 6:1, 0:6, 7:5.

Извор: моззартспорт

фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар