ЕП: "Навијали смо за Летонију, али сваки меч је тежак!"

"Свака екипа ће се борити да дође до утакмица за медаљу", додаје Марко Гудурић пред први нокаут меч наше репрезентације на Еуробаскету против Мађарске.

Кошарка 09.09.2017 | 12:30
ЕП: "Навијали смо за Летонију, али сваки меч је тежак!"
Нокаут фаза!

Кошаркашки репрезентативци Србије Марко Гудурић и Милан Мачван казали су данас новинарима после тренинга у "Синан Ердему" да је познато шта се очекује од њихове екипе на Европском првенству и позвали су на опрез јер више нема права на грешке.

''Зна се која су очекивања, увек да се иде на победу", казао је Гудурић и наставио:

"Више нема права на грешке које су биле присутне у првој фази. Дизали смо се из утакмице у утакмицу и надам се да ће се то наставити".

Србија је након тријумфа над Белгијом у четвртак поподне, односно вечерњим тријумфом Летоније над Турском, стигла до прве позиције на табели групе која се такмичила у Истанбулу и тако за ривала у осмини финала добила Мађарску.

Дуел са нашим северним суседом "орлови" играју у недељу од 14.15.

"Не знам много играча осим Адама Ханге и Давида Војводе, а њих двојица су лидери и имају сва права. Сигурно је само да ће бити незгодан противник", казао је Гудурић и осврнуо се на дуел Летоније и Турске који је директно одлучивао на коју ће страну жреба "орлови": "Навијали смо за Летонију, али то није било битно, у ком смо делу јер ће свака утакмица бити тешка, свака екипа ће се борити да дође до утакмица за медаљу".

Он је посебно истакао добру атмосферу у тиму.

"Атмосфера је сјајна, много разговарамо углавном о кошаркашким стварима, дружимо се. Сви смо концентрисани само на један циљ и тако треба да остане", казао је Гудурић.

Нови кошаркаш Фенербахчеа је рекао да му је велика част што је на Европском првенству и да нема замерке на свој боравак у репрезентацији, а казао је и да није још разговарао са новим тренером у клубу Жељком Обрадовићем.

КАПИТЕН МИЛАН МАЧВАН ПОЗИВА НА ОПРЕЗНОСТ

Капитен екипе Милан Мачван је позвао на опрез пред дуел са Мађарском, упркос томе што је репрезентација Србије фаворит.

"Утакмице у нокаут фази свима дају шансу да се боре равноправно, тако да морамо да будемо максимално концентрисани и одрадимо посао. Имамо улогу фаворита и то треба да оправдамо на терену, а не кроз новине. Треба поштено да урадимо посао и имамо добре шансе", рекао је Мачван.

По његовим речима, има још много простора за напредак у игри српског тима.

"Има много места за напредак. Циљ је био да не дођемо преспремни и у најбољој могућој форми на овај турнир, већ да је лагано подижемо. Све иде у правом смеру", рекао је он.

Мачван је рекао да се његов тим максимално спрема за сваку утакмицу и да поштује сваког противника.

"Спремамо се максимално за сваку утакмицу, сваког противника гледамо озбиљно јер данас сви могу да изненаде, поготово у овој фази. Сви имају 40 минута да дају све од себе, може да се деси да буду инспирисани, убаце све, а ми морамо да се потрудимо да одиграмо најбоље могуће и прођемо даље", казао је Мачван.

Србија се после групне фазе у хали Фенербахчеа преселила у дворану "Синан Ердем", где је играла Светско првенство 2010. године.

Мачван је једини српски репрезентативац из те генерације који је сада у тиму.

Тада је Србија у узбудљивом дуелу у осмини финала избацила Хрватску, у наредној рунди Шпанију тројком Милоша Теодосића, али је остала без медаље после пораза од Турске у полуфиналу и борбе са Литванијом за треће место.

"Драго ми је што смо се вратили, дворана је сјајна и надам се да ће бити много наших навијача. Није ми остала у лепом сећању јер нисмо освојили медаљу, али ми је драго, шта друго да кажем", навео је Милан Мачван.

Мачван је рекао да је његова екипа ушла у рутину и да јој је претходна дворана постала монотона, тако да је селидба добра ствар.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар