УС опен: Коко послала Плишкову кући, себе у 1/2-финале!

Психолог зарадио плату - Коко послала Плишкову кући! Американка у полуфиналу УС опена! Вандевеј послала Мугурусу на трон WТА тура! Коко Вандевеј пласирала се у полуфинале Отвореног првенства САД, пошто је у четвртфиналу победила Каролину Плишкову максималним резултатом – 7:6, 6:2.  Ћао Каролина, Коко је "стрептомицин" за "број 1"! Коко Вандевеј победила је првопласирану са WТА листе Каролину Плишкову у четвртфиналу УС Опена, скинула је с трона и постала трећа Американка која се пласирала у полуфинале

Тенис 06.09.2017 | 21:15
УС опен: Коко послала Плишкову кући, себе у 1/2-финале!
Да ли ће у полуфиналу овогодишњег УС Опена играти све четири Американке? То је врло могуће, а о томе ће одлучити последњи четвртфинални меч између Медисон Киз и Естонке Каје Канепи.

За сада их је три, пошто се после Венус Вилијамс и Слоун Стивенс у полуфинале пласирала и Коко Вандевеј.

Морало је и то да се догоди. Каролина Плишкова је платила цех пречестим осцилацијама па ће у полуфинале УС опена Коко Вандевеге која је славила са 2:0 (7:6(4), 6:3).

Кључна ствар догодила се у 10. гему првог сета. Чехиња је пре тога направила брејк, потврдила га и повела са 5:4, али није успела да оде до краја. Американка је задржала менталну стабилност, вратила се и изборила тај-брејк у којем Плишкова као да је тотално изгубила мотив. Вандевеге је у другом сету направила два брејка и рутински привела меч крају.

Очито да се рад са спортским психологом и те како исплаћује америчкој тенисерки. Подсетимо, она га је ангажовала после пораза од Словакиње Магдалене Рибарикове на Вимблдону. 

Коко ће у полуфиналу играти са бољом из дуела Медисон Киз - Каја Канепи.

Она је тако постала трећа Американка која се пласирала у полуфинале УС Опена, после Венус Вилијамс и Слоун Стивенс.

Плишкова је овим поразом изгубила прво место на WТА листи које је држала седам недеља, пошто јој је за останак на тој позицији био потребан пласман у финале последњег Гренд Слем турнира у сезони.

Прва тенисерка света од наредног понедељка биће Гарбиње Мугуруса из Шпаније.

Вандевеј је тако стигла други пут у каријери до пласмана у полуфинале гренд слема, након што је то већ учинила у јануару ове године на Аустралијан Опену и то по истом рецепту - и тада је елиминисала прву са WТА листе, Немицу Ангелик Кербер.

Плишкова је овим поразом изгубила тениски трон, на којем је била седам недеља, пошто јој је за останак на тој позицији био потребан пласман у финале гренд слема у Њујорку. Будући да то није успела да уради, од понедељка ће челну позицију на WТА листи преузети Гарбиње Мугуруза из Шпаније.

Вандевеј зна како је освајати титулу на УС Опену. Њој је то пошло за руком 2008. године, када је као 16-годишњака освојила јуниорски гренд слем у Њујорку.

"Од тренутка када сам овде освојила титулу пре девет година, стално сам маштала о успеху на великој сцени. Као шеснаестогодишњакиња сам замишљала да ће се то догодити преко ноћи, али то је уствари дуг процес", поручила је 25-годишња Вандевеј, која је рођена у Њујорку.

Вандевеј сада чека победницу меча Киз - Канепи, који је на програму у ноћи између среде и четвртка по средњеевропском времену.

Уколико то буде Медисон Киз, на УС Опену ће то бити први пут од 1981. године да се четири домаће такмичарке нађу у завршници такмичења.

Претходно су то урадиле Трејси Остин, Крис Еверт, Мартина Навратилова и Барбара Потер и тада је титулу освојила Трејси Остин, пошто је у финалу савладала Навратилову (1:6, 7:6, 7:6).

Извор: моззартспорт/Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар